fbpx
Сьогодні
21:46 14 Кві 2018

Радбез ООН відкинув резолюцію РФ із засудженням удару по Сирії

Фото: Reuters

Рада Безпеки ООН не ухвалила внесену Росією резолюцію про засудження удару по Сирії силами США, Великобританії і Франції.

Рішення було ухвалено в ході екстреного засідання РБ ООН увечері 14 квітня, повідомляє Reuters.

Документ, внесений Росією, не набрав необхідної кількості голосів.

ООН

Посол Росії в ООН Василь Небензя

"За" резолюцію в ході екстреного засідання РБ ООН, скликаного за ініціативою Росії, проголосували лише 3 з 15 членів – Росія, Китай і Болівія. 8 країн проголосували проти, ще 3 утрималися, повідомляє AP.

Для ухвалення резолюції потрібно не менше 9 голосів членів Радбезу ООН.

Під час засідання США, Великобританія і Франція заявили, що здійснили удари по об'єктах у Сирії, де, ймовірно, виготовляють хімічну зброю, після отримання "доказів", що у Думі 7 квітня під час атаки було використано отруйний газ.

В ніч на 14 квітня США, Франція і Великобританія завдали ударів у Сирії по військовому об'єкту поблизу м.Хомс у відповідь на застосування президентом Сирії Башаром Асадом хімічної зброї проти цивільних осіб. Удар було спрямовано на ймовірне місце виробництва елементів хімічної зброї.

За даними сирійського державного телебачення, внаслідок авіаударів поранень зазнали троє цивільних осіб.Посол Росії в ООН Василь Небензя[/caption]"За" резолюцию в ходе экстренного заседания СБ ООН, созванного по инициативе России, проголосовали только 3 из 15 членов – Россия, Китай и Боливия. 8 стран проголосовали против, еще 3 воздержались, сообщает AP.

Для принятия резолюции требуется не менее 9 голосов членов Совбеза ООН.

В ходе заседания США, Великобритания и Франция заявили, что осуществили удары по объектам в Сирии, где, вероятно, производится химическое оружие, после получения "доказательств", что в Думе 7 апреля во время атаки был использован ядовитый газ.

В ночь на 14 апреля США, Франция и Великобритания нанесли удары по военному объекту недалеко от г.Хомс в Сирии в ответ на применение президентом Сирии Башаром Асадом химического оружия против гражданских лиц. Удар был направлен на возможное место производства элементов химического оружия.

По данным сирийского государственного телевидения, в результате авиаударов ранения получили трое гражданских лиц.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: