fbpx
Сьогодні
Офіційно 16:49 11 Кві 2018

Смоленська катастрофа: літак був знищений у повітрі двома вибухами

Фото Reuters

Літак із президентом Польщі Лехом Качинським на борту, що розбився в Росії у 2010 році, був знищений у повітрі внаслідок щонайменше двох вибухів.

Про це свідчить технічний звіт розслідування Смоленської катастрофи, який оприлюднили в Польщі передає Onet.Wiadomosci.

"У нас є докази, які раніше не використовувалися", – повідомив голова підкомісії Міністерства оборони Польщі з розслідування Смоленської катастрофи Антон Мацеревич.

За його словами, підкомісія віднайшла близько 150 прямих свідків. Тисячі фотографій та відеозаписів, які дозволили здійснити реконструкцію уламків літака.

Зокрема, у доповіді йдеться, що літак був знищений у повітрі. Його зруйнували щонайменше два вибухи. Згідно зі звітом, руйнування, яких зазнав літак, могли виникнути лише в результаті вибуху.

Крім того, положення тіл на землі чітко вказує на те, що вони почали випадати з літака, перш ніж той впав на землю.

Експерт підкомісії Френк Тейлор заявив, що під час свого розслідування росіяни не враховували низку дуже важливих аспектів аналізу аварії, передусім вони не зробили реконструкції тих подій.

"Це не була класична катастрофа", – сказав Тейлор.

Таким чином, попередній звіт розслідування катастрофи від 2011 року, який здійснила підкомісія на чолі з Єжи Міллером, визнали недійсним.

Нагадаємо, тоді підкомісія дійшла до висновку, що літак розбився, бо пішов на контрольоване зниження з землею. Мацеревич назвав звіт заснованим на фальшивих матеріалах і політичному тиску.

Технічний звіт вже був представлений родинам жертв загиблих, а сьогодні його відправили в прокуратуру.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: