fbpx
Сьогодні
10:18 10 Кві 2018

Смоленська катастрофа: російська судмедекспертиза у 90% випадків містила грубі помилки

Фото Reuters

Під час проведення ексгумації та судмедекспертизи тіл 77 жертв Смоленської катастрофи виявили 69 фрагментів тіл 26 осіб, які були в трунах інших людей.

Про це повідомила речниця Національної прокуратури Польща Єва Бялик, пише РАР.

Крім того, під час дослідження виявили підміну двох тіл. Також в гробах виявили багато сторонніх предметів: гумові рукавички, пакети, пляшки та інші речі.

За словами представника польської прокуратури, в 90% випадків документація з проведення судмедекспертиз жертв в Москві містить грубі помилки.

Польські експерти, які проводили ексгумацію 77 тіл загиблих, підготували генетичні, токсикологічні та гістопатологічні експертизи. Лабораторії в Великвй Британії, Італії та Північній Ірландії повинні провести фізико-хімічні експертизи на предмет наявності слідів вибухових матеріалів.

10 квітня 2010 року під Смоленськом у Росії розбився літак Ту-154М, на якому президент Польщі Лех Качинський з дружиною та представники вищого командування та політичних партій Польщі летіли на траурні заходи з нагоди річниці розстрілу польських офіцерів у Катинському лісі. Унаслідок авіакатастрофи загинули всі 96 осіб, включно із сімома членами екіпажу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: