fbpx
Сьогодні
22:19 08 Кві 2018

Український борщ внесуть до світової спадщини ЮНЕСКО

У Міністерстві культури України вже підтримали ініціативу про внесення класичного українського борщу до списку Всесвітньої нематеріальної культурної спадщини людства ЮНЕСКО.

Про це повідомив очільник Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

"За процедурою, яка розроблена міністерством наприкінці минулого року, спочатку необхідно внести український борщ до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини. Оскільки внесення до Національного реєстру ініціюють місцеві органи влади або організації, діяльність яких пов'язана з охороною нематеріальної культурної спадщини, то таке внесення погодилося зробити місто Бровари. Хоча назва міста більше пов'язана з броварництвом, ніж з приготуванням борщу, але цю страву в Броварах люблять не менше, ніж у всій Україні", – розповів він.

Міністерство культури України підтримало ініціативу Асоціації постачальників торговельних мереж щодо внесення…

Posted by Alexey Doroshenko on Friday, April 6, 2018

За словами Дорошенка, клопотання про включення до Національного реєстру Мінкультури приймає двічі на рік, до 15 квітня та 15 жовтня.

Найближчий час подачі заявки до Організації Об'єднаних Націй – до 1 лютого 2019 року.

У ЮНЕСКО розгляд питання займає 1,5 роки.

"Борщ відповідає критеріям ЮНЕСКО, оскільки сприяє національному розвитку та говорити про культурну ідентичність суспільства", – наголошує Дорошенко.

На даний момент вирішується питання про звернення до провідних українських кухарів і кулінарів з офіційним запитом щодо класичного рецепту українського борщу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: