fbpx
Сьогодні
19:29 02 Січ 2019

Силове приєднання: Китай не виключає застосування сили для "возз’єднання" з Тайванем

Китай не виключає можливості використання "всіх необхідних заходів" проти будь-яких сил, які виступають проти мирного возз'єднання Тайваню і Китаю.

Про це заявив президент Китаю Сі Цзіньпін під час виступу в парламенті, передає "Радіо Свобода".

"Народ Тайваню повинен розуміти, що незалежність принесе лише труднощі. Незалежність Тайваню була неправильним кроком і зайшла в тупик. Натомість об'єднання — неминуча вимога для китайського народу. Пекін залишає за собою право вживати всіх необхідних заходів проти зовнішніх сил, які заважатимуть мирному возз'єднанню, і проти тайванських сепаратистських дій", — зазначив Сі Цзіньпін.

За словами лідера КНР, Пекін не сприйме жодних рухів, які сприятимуть незалежності Тайваню.

Сі Цзиньпін також наголосив, що стосунки з Тайванем – частина внутрішньої політики КНР, і застеріг іноземні країни від спроб втрутитися у процес.

Президент Тайваню Цай Інвень напередодні закликала Китай використовувати лише мирні заходи для врегулювання двосторонніх питань і заявила, що втручання Китаю в політичні й соціальні справи Тайваню наразі є найбільшим викликом для Тайваню.

До слова, Тайвань історично був однією з провінцій Китаю, яка від 1949 року існує як фактично окрема держава. Тоді як Тайвань має власну адміністрацію і де-факто є незалежним, він ніколи офіційно не проголошував незалежність від Китаю. Пекін вважає цей острів своєю провінцією.

Більшість держав світу офіційно стоїть на позиції КНР, визнаючи тільки цю державу, хоча має контакти і з Тайванем.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: