fbpx
Сьогодні
Блог 17:19 19 Бер 2019

МВС і вибори-2019: "арбітр" поліз у бійку

Уявіть собі, що під час боксерського бою арбітр вирішує об’єднатися з одним із бійців, щоб завалити іншого, і починає несамовито махати кулаками. Практично те саме відбувається сьогодні на політичному ринзі України.

Очільник МВС України неодноразово заявляв, що відомство стане об'єктивним арбітром виборів. Тим часом, якщо проаналізувати його інформаційну активність, виходить протилежний результат. Саме про це свідчать дані спільного дослідження "Центру контент-аналізу" та "Українського Центру суспільного розвитку" щодо того, як висвітлювалася тема підкупу виборців у 60-ти ключових ЗМІ та соцмережах в Україні.

Саме ця тема стала одною з найбільш обговорюваних за останні місяці: протягом січня-лютого з'явилося 1491 повідомлення, яке здобуло 20,6 млн контактів з аудиторією. І ця тенденція зберігається. Про підкуп заявляли конкуруючі штаби, блогери, лідери думок, громадські активісти. Інформаційна війна – звичне явище для періоду виборів. Дивує тільки одне: чомусь головним рупором звинувачень у підкупі став міністр-«арбітр» Арсен Аваков. 36% повідомлень про підкуп належали прес-службам та спікерам МВС і Національної поліції.

Відомо, що відомство розслідує заяви про підкуп щодо чотирьох штабів. При цьому його очільник і речники охоче коментували імовірну підготовку підкупу виборців з боку штабу Порошенка й практично не говорили в цьому контексті про його головних конкурентів, чиї штаби також підозрююься в створенні відповідних мереж.

У підсумку ключові месседжі про підкуп виборців командою Порошенка мали охоплення понад 2 мільйони контактів з аудиторією. А, скажімо, заяви про аналогічні плани партії «Батьківщина», за даними дослідження, отримали значно менше охоплення – переважно не більш ніж 500 тисяч.

Схоже, що темою порушень виборчого законодавства було зманіпульовано за рахунок підігрування певним кандидатам з боку МВС. Отже, ким є Арсен Аваков – арбітром чи активним бійцем на передвиборчому рингу?

1659

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: