fbpx
Сьогодні
Корисності 09:37 26 Гру 2021

Рік Тигра, або як зустріти Новий рік по-котячому: як вбратися, що дарувати, як прикрашати оселю

Новорічні рішення для тих, кому не байдуже до китайського гороскопу. А також для всіх, хто просто шукає свіжих ідей для святкування!

English version here

Час йде, черговий рік добігає кінця, але є в нашому житті і незмінні речі — наш зоопарк завжди з нами. Ми, звісно, про китайський гороскоп! І якщо 2021 рік Бика виявився для вас не зовсім вдалим, зараз саме час перелаштуватися на рік новий. За порогом вже нетерпляче переминається з лапи на лапу наступний річний символ — Блакитний Водяний Тигр.

У чому проблема?

Хоч тигр і відноситься до сімейства котячих (а котиків ми всі любимо), підібрати до нього чарівний ключик значно важче. За східним календарем, Тигр — незалежна, бурхлива, сильна тварина, що полюбляє чесність і справедливість, любить самотність і має добре розвинену інтуїцію. Тож обдурити його банальним бантиком на мотузці чи пакетиком Віскасу не вийде. Тут потрібна серйозніша і продуманіша тактика, а річна протекція могутнього і впливового звіра стане головним призом за всі ваші старання. Тигр несе сильну енергію року — під його знаком люди розкривають свої таланти, йдуть у давні традиції і прагнуть оберігати все навкруги — саме те, чого багатьом так не вистачало у 2021. 

Яке рішення?

Рік Тигра 2022

Офіційно за східним гороскопом рік Блакитного (за іншою версією — Чорного) Водяного Тигра розпочнеться трохи більше ніж через місяць — 1 лютого. Але коли подібні умовності зупиняли справжніх любителів новорічних свят? Чекати так довго — ні, це не в характері українців! Тож зустрічаймо східного володаря року разом із західним Новим роком — а якщо все мине гладко, потім можна урочистості ще й через місяць повторити: закріпити, скажімо так, результат. 

Отже, вмощуйтеся зручніше, діставайте конспекти, а ми розкажемо як, з чим і в чому зустрічати могутнього покровителя 2022.

Як це працює?

Рік Тигра 2022

Для того, щоб Тигр був сприятливим до вас протягом усього року, потрібно забезпечити йому відповідний антураж. Мудрі китайці кажуть — дотримання всіх традицій забезпечить щасливий рік, наповнений хорошими подіями.

Як підготувати оселю?

Блакитний водяний тигр визнає лише спокійні, гармонійні поєднання відтінків. Кольори року — білий, синій, золотий, сріблястий. Царська тварина оцінить стриманість та елегантність оформлення новорічного столу. Усі деталі краще продумати заздалегідь. Яскраві помаранчеві цитрусові — обов'язкова умова цієї новорічної ночі. Цей життєствердний колір перегукується із забарвленням символу року, він обов'язково приверне його прихильність. Нехай ваше свято скаже Тигру: заходь, любий Тигрику, в нас спокійно, затишно і комфортно.

Рік Тигра 2022

Тигри добре лазять по деревах  і, на відміну від більшості видів кішок, чудово почуваються у воді — полюбляють плавати й іноді навіть займаються "котячим дайвінгом" — занурюються у воду з головою. Тож у кімнаті, де стоятиме святковий стіл, можна поставити красиві ємності з водою і живі рослини в горщиках. Саме дерево і вода стануть у наступному році підтримуючими стихіями: дерево допоможе нам зберегти відчуття стабільності, а вода подарує чуттєвість, поступливість і творчий розвиток.

Тигри добре бачать у темряві та не люблять надлишок штучного світла, отже від яскравого освітлення краще відмовитись. Святковий стіл можна освітлити нічними лампами та новорічними гірляндами. А в центр столу можна поставити фігурку тигра — хай новорічний гість відразу зрозуміє, що його тут чекали.

Що вдягнути?

Існує бірманська легенда, за якою одного разу буйвол переміг тигра. З того часу хижак не любить биків та корів. Тому, готуючись зустріти новий 2022, краще вберіться у щось, у чому ви не зустрічали рік Бика, навіть якщо вбрання і за забарвленням, і за фасоном відповідає вашим уявленням про смак тигра. Смугастий хижак може сприйняти це як нагадування про минулу поразку.  

Наряджатися у тваринні принти і виглядати як небезпечний хижак теж не слід. Принаймні новорічної ночі. Тигр, що вже стоїть на порозі, не знаючи про ваші наміри, може прийняти вас за суперника. Несприятливими в Новому 2022 році будуть і яскраві штучні неонові відтінки. Також Тигру навряд чи сподобається фіолетовий.

Рік Тигра 2022

Ти ба, який вередливий! А що ж йому до смаку? 

Потішить хижака одяг кольорової гами, близької до природного середовища, в якому живе ця дика кішка. Блакитний, синій, зелений, коричневий, чорний, білий і пісочні кольори не раздратують Тигра, а навпаки, принесуть удачу.

Що готувати?

Задобрити їжею символ наступного року значно простіше. Тигр — всеїдна тварина, яка має хороший апетит, тому стіл не повинен залишатися порожнім. Серед страв вітаються різноманітні салати, закуски, гарячі страви, десерти, риба, напої. Не варто забувати і про фрукти — різнокольорові плоди змусять володаря року задоволено примружитися, адже Тигр — ще той естет. 

мясо

І обов'язково багато м'яса! Це може бути свинина, індичка, баранина, курка, качка чи гусак. Приготувати м'ясо для Тигра краще цілим, а при подачі на стіл вже розділити на шматки. Рецепти підібрати на свій смак — м'ясо можна смажити, тушкувати, запікати в духовці, навіть варити. 

На столі має бути м'ясна та ковбасна нарізка, також можна приготувати бутерброди з м'ясним паштетом. На гарнір підійдуть будь-які овочі в різному варіанті: свіжі або запечені, варені, тушковані, а також приготовлені на грилі. Астрологи стверджують, що Тигр особливо віддає перевагу гарнірам у жовтій та помаранчевій гамі — такий колір страві надають шафран, куркума та інші спеції. 

Гриль чи шашлик теж дуже порадують хижака. Адже всі знають, якщо хижаку не докладати м'яса, він може почати дивитися з не дуже здоровим гастрономічним інтересом у бік самого невдачливого годувальника.

Рік Тигра 2022

Ви вегетаріанець? Соєве м'ясо, бобові та гриби вже поспішають вам на допомогу! Це можуть бути котлети, відбивні, гуляш, паштети, гриль та інші страви. А вегетаріанські тефтелі (meatballs), що на вигляд майже як м'ясні, можна подавати з різними соусами, які введуть вимогливого хижака в оману й урізноманітнять вегетаріанський стіл.

Як вітати і тостувати?

Тигр — сильний та стрімкий звір, який може досягти своєї здобичі всього лише одним стрибком. "Бачу ціль — не бачу перешкод," — ось його девіз. Отже важливо, щоб тости і привітання з Новим 2022 роком включали в себе побажання досягнення поставленої мети, акумулювання енергії для нових починань, рішучості і наснаги.

Також символ прийдешнього року ще й дуже допитливий, він намагається цікавитися всім, що його оточує. Тому в новорічному привітанні обов'язково побажайте близьким (і самому собі) не зупинятися на досягнутому, йти вперед, вдосконалюватися та навчатись новому.

Рік Тигра 2022

До речі, як і всі котячі, тигри не терплять алкоголь. Це не означає, що потрібно повністю від нього відмовитися, але й заставляти стіл пляшками із міцними напоями не варто. Також хижакам не подобаються шипучі та газовані напої, тому лимонади краще замінити соком, компотом чи узваром. Та й погодьтесь, з таким розкладом ранок 1 січня буде приємнішим і для вас самих.

Що дарувати?

У китайській культурі зовсім не леви, а тигри мають справжній королівський статус. Вся справа в специфічній мітці на шкурі тигра. Хоча смужки у кожного представника виду абсолютно унікальні, як людські відбитки пальців, у кожного на лобі є практично однаковий візерунок, який дуже схожий на китайський ієрогліф, що означає "король".

Але це зовсім не означає, що й подарунки мають бути королівськими. 

Рік Тигра 2022

Оскільки Тигри сповнені енергії і постійно перебувають у пошуку здобичі, для новорічних подарунків напередодні 2022 року підійдуть речі, що надихають на нові звершення. Наприклад, товари для хобі, гарні предмети інтер'єру, книжки або гаджети. 

Також можна подарувати близьким щось на удачу із зображенням Тигра (але лише якщо їм до вподоби такі сувеніри!). Наприклад, статуетку, свічку у вигляді тигра чи тигреня, блокнот, кухлик з його зображенням, дітям — м'які іграшки, книжки з казками про тигра, толстовки та футболки з тигренятами з мультиків.

Рік Тигра 2022

Ще більше корисних рішень!

Загалом, астрологи пророкують: 2022 рік стане інноваційним і активним, змінить всі усталені звичаї і напише нові правила, принесе кардинальні зміни в життя кожної людини, незалежно від того, під яким знаком вона народжена. Це буде помітний контраст у порівнянні з врівноваженим і відносно спокійним роком Бика (ох уже ці астрологи, і де вони побачили у 2021 році врівноваженість!). 

Зрозуміло одне — наступний рік буде сповнений яскравих подій і абсолютно точно нудитися не дасть нікому. А сам Тигр протегуватиме тих, хто готовий ставити перед собою амбітні цілі і домагатися в житті більших висот, пробудить оптимізм і цілеспрямованість в людях, змушуючи їх рухатися швидше до своїх мрій. 

Рік Тигра 2022

Люди торкаються зображення тигра в даоському храмі Байюньгуань, просячи його подарувати удачу, під час святкування китайського нового року 14 лютого 2010 р.

Проте не слід очікувати від 2022 надмірної жорсткості. Тигр вважається вірною і відданою твариною, тому, на відміну від обстановки в світі, сім'я залишиться в безпеці. У культурі Сходу ця тварина — символ сили, щедрості та законності. Домашній затишок і любов, розуміння і справедливість — ось, про що не слід забувати кожному і на що варто сподіватися у Новому році. 

1
3990

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: