fbpx
Сьогодні
Спецпроєкт 16:37 06 Лис 2021

Вони лупають цю скалу: стало відомо, хто отримав звання "Творця змін"

Bendukidze Free Market Center у співпраці з Friedrich Naumann Foundation Ukraine and Belarus, Atlas Network та медіа рішень "Рубрика" відібрали найцікавіші проєкти, що працюють над кардинальними сферами у 5 різних сферах: освіті, охороні здоров’я, соціальній допомозі, екології та армії. А вчора, 5 листопада, стали відомі результати голосування за найкращий проєкт.

English version here

Фото: @changeUkraine

Саме ви голосували та обирали переможців на голосуванні, а тепер стали відомі результати. У п'ятницю, 5 листопада переможців нагородили, тож пропонуємо дізнатись, хто ж тепер має відзнаку "Творця змін".

Анастасія Куриленко, комерційна директорка "Рубрики", яка відвідала урочисте нагородження та привітала переможців та учасників, зазначила, що було надзвичайно цікаво провести вечір серед людей, що розвивають благодійність та творять добро. 

Творці змін нагорода

Творці змін нагородження

Армія/ветерани

"IT Bro Academy" стали найкращими! Засновниками компанії IT BRO є ветерани, які з 2018 року організовують онлайн-курси для АТОвців, аби допомогти їм отримати престижну професію та адаптуватися до мирного життя. Фонд дає можливість  безкоштовно потрапити на курси з web розробки в IT BRO Академії. 

Одразу за IT BRO на п'єдесталі переможців — фонд "Повернись живим", який вже сьомий рік поспіль постачає та лагодить техніку, навчає військових та офіцерів та допомагає змінювати Збройні Сили та забезпечує українську армію найголовнішим — тактичною перевагою.

Освіта

Перше місце дісталось проєкту "Українська Академія Лідерства" — це освітня платформа особистісного та суспільного розвитку, яка має власну методику виховання лідерів у сфері державотворення, підприємництва, освіти і науки, охорони здоров'я, національної безпеки та оборони. Програма орієнтована на вмотивованих підлітків 16-20 років і будується на поєднанні елементів фізичного, емоційного та інтелектуального розвитку на основі цінностей. 

творці змін

Друге місце посів проєкт "Навчай для України" — молоді люди, які хочуть змінювати українську освіту, на 2 роки переїжджають у село, де викладають один зі шкільних предметів у місцевій школі й організовують позакласні ініціативи та важливі проєкти для громад. 

Охорона здоров'я

Остаточним переможцем серед інших проєктів в сфері "Охорона зхдоров'я" став проєкт Благодійного фонду "Запорука" — Центр "Дача".  "Дача" це перший простір в Україні, де сім'ї живуть своїм звичайним життям, не втрачаючи та підсилюючи своїх членів. Це унікальний родинний будинок, який має терапевтичну силу. Її  відчувають не тільки всі "дачники", але й їх численні гості та друзі.

творці змін

Проєкт нового Центру "Дача"

Проєкт "ДонорUA" — автоматизована система рекрутингу та управління донорами крові, розроблена з метою популяризації донорського руху в Україні — посів друге місце у конкурсі. 

Соціальна допомога

Голосуванням було вирішено, що на перше місце заслуговують "Олені Святого Миколая". Це проєкт, започаткований громадською організацією "Всеукраїнське об'єднання "Українські Рубежі". Вже шостий рік поспіль волонтери, ті самі Олені Миколайчика, влаштовують свята дітям із прифронтових сіл і містечок на Сході України. 

олені

Друге місце дісталось відомому усім фонду "Життєлюб" — перший в Україні благодійний фонд підтримки та всебічного розвитку для людей старшого віку.

Екологія

Переможцем у категорії "Екологія" став Всеукраїнський молодіжний рух "Let's do it Ukraine" — учасник загальносвітового руху "Let's Do It World". Організація щорічно реалізує всеукраїнські та локальні проєкти, такі як "Зробимо Україну чистою разом!", "Чисті пляжі разом!", "Всеукраїнський форум взаємодії і розвитку", Всеукраїнський екологічний фестиваль "ЧистоFest", Національна мапа пунктів прийому вторсировини recyclingpoints.org, Цифрове прибирання, Всесвітній день прибирання, Всеукраїнська лідерська академія і багато інших, які допомагають зробити Україну і світ чистішими, а споживання — усвідомленим. 

Let's do it, Ukraine

Почесне друге місце у номінації посіли "Япомогабокс" — перша автоматизована онлайн платформа для обміну бонусів, знижок і кешбеку на загальну благодійність, завдяки якій вдалося зібрати кошти для унікального для України проєкту — автоматів, за допомогою яких можна нагодувати бездомних тварин, обмінявши пластик на корм для собак і кішок або, в іншому типі автомата, допомогти благодійним фондам.

Більше про спецпроєкт "Творці змін" дивіться тут

1
1276

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: