fbpx
Сьогодні
Спецпроєкт 17:59 27 Жов 2023

Українська нечисть та інші пригоди: сім книг до Геловіну

“Рубрика” і видавництво “Vivat” зібрали історії, в яких дивних, а подекуди й магічних істот, куди більше, ніж звичайних людей. Щасливого Геловіну! На всі книги у добірці, окрім тих, на які відкрите передзамовлення, діє промокод "rubrika", що дає 10% знижки з 27 жовтня по 10 листопада.

Світлана Тараторіна.
"Лазарус"

Ретро-детектив із містичним присмаком від Світлани Тараторіної переносить читачів у 1913 рік. Грізні битви людей та нечисті в минулому, колишні вороги навчилися жити поряд у Києві — головному місті Межі. Але все частіше згадують про давні пророцтва — скоро прийде Змій, який сповна заплатить за утиски нечисті та несправедливість. Проти власної волі у вирі подій опиняється сищик Олександр Тюрин, у якого з Києвом власні рахунки. Шість детективних головоломок, криваві злочини, політичні інтриги, біль та радість кохання, секрети святих місць і поклик прадавніх сил — історії пов'язані й лише наприкінці читачі зрозуміють, до чого це все було. 

Упирі, зооморфи, людоведмеді, гмури, відьми, змієголовці, водяники, перелесники та люди ходять одними вулицями, мешкають поруч, обідають за одним столом, ведуть спільні справи, та чи надовго?

книги до Геловіну

Григорій Квітка-Основ'яненко.
"Конотопська відьма"

"Конотопська відьма" Квітки-Основ'яненка — це нове видання класичного твору. Це неймовірно гарний томик з кольоровим зрізом цінний ще й тому, що вперше за сто років цей текст публікують таким, як його бачив автор. 

Мстиві відьми, мерці, які справляють Великдень, зачаровані скарби, перекотиполе — свідок проти вбивці… Яскрава й містична картина життя на українських землях від Конотопа до Харкова. І колоритні персонажі, які вже стали архетипами для української літератури. Візьміть цю книжку, якщо плануєте познайомитися з творчістю Квітки-Основ'яненка або якщо хочете більше заглибитися в атмосферу Слобожанщини ХІХ століття. Ця подорож буде не лише пізнавальна, але і нівроку дотепна.

м

Донато Каррізі.
"Володар тіні"

Одного ранку в Римі місцеві мешканці почули послання: "Ми захопили Рим, Рим — наш. Захисники закону й сили правопорядку вже перейшли на наш бік". За п'ять століть до того Папа Римський Лев Х видав буллу, в якій було сказано, що Рим ніколи не повинен залишатися в темряві. Однак негода призвела до збоїв у роботі однієї з електростанцій і щоб усунути пошкодження, постачання електроенергії довелося відключити на добу. 

Одному Богу відомо, чим це загрожує Вічному місту, яке поглинула темрява. Його вулицями безшумно пересувається безжальний серійний вбивця, зупинити якого можуть лише фахівець з аномалій Маркус і інспекторка-криміналістка Сандра. До речі, це серія нуарних детективів — окрім "Володаря тіні", на читачів чекають  романи "Ловець невинних душ" та "Ловець тіні".

книги до Геловіну

Ірина Грабовська.
"Зірки й кістки"

Магією сповнений і світ фентезійних романів Ірини Грабовської. У цьому світі під світлом Зірок живуть люди і крилаті, при чому деякі люди мають унікальну здібність — вміють підіймати мертвих. Дуже корисне вміння, особливо на полі бою у світі, який роздирає війна. Сила марвотворення передається від покоління до покоління правителям і відіграє неабияку роль у тому, чи зможуть вони втримати владу. 

В епіцентрі конфлікту опинився княжич Янн, перед яким стоїть непросте завдання відвоювати князівство крилатих Ретон та встановити мир на рідній землі. Магічні властивості також є у диво-перстня, який Янн отримує у спадок від батька. Але чи добра його сила, чи вона несе зло і руйнування?

Епічна історія від української письменниці ґрунтується на подіях європейського середньовіччя. Якщо вам сподобаються "Зірки й кістки", можете сміливо читати продовження "Земля крилатих" і чекати на заключну, третю частину серії.

книги до Геловіну

Дара Корній.
"Чарівні істоти українського міфу. Духи-шкідники"

Дара Корній вже багато років збирає історії про чарівних істот з українських міфів. Вона вже розповіла читачам про духів природи та домашніх духів. На черзі — духи-шкідники. У віруваннях, що здавна побутували в українців, існують сили, що насилають страхи й хвороби, вчиняють дрібну шкоду, приносять негаразди. Тож ця книжка — це подорож у магічний світ, де заховалися темні сторони буття та нічні примари. Ви дізнаєтеся, який  вигляд мали в уяві наших предків чума і холера, хто така загравниця, хто краде у дітей сон. 

Письменниця пояснює: цих істот вигадали, щоби повчати й застерігати від згубної поведінки. І розповідає про них так, що це зрозуміло і дорослим, і дітям. Вона зобразила цих злих духів в такий спосіб, щоб вони були не надто страшними для маленьких читачів. Однак від деяких історій кров холоне в жилах!

книги до Геловіну

Елвін Шварц.
"Страшні історії для розповіді у темряві"

Страшні історії й у збірці американського письменника Елвіна Шварца. І не зважайте на те, що книга розрахована на дітей – ці оповідки реально можуть якщо не налякати, то створити реально моторошну атмосферу. Байки-здригайки, історії про страховиськ і привидів та інші лячні оповідки зібрано в цій книжці саме для того, щоб кров холонула в жилах. 

Цю книжку можна переповідати друзям, щоб налякати. Для досягнення бажаного ефекту автор залишив підказки, як саме краще зачитати чи розіграти певні сцени перед слухачами: де тупнути ногою, а де раптово заверещати. Зроблять свою справу й моторошні герої, які ще довго лоскотатимуть нерви та не даватимуть заснути: загадковий Стукатуй, дівчинка-вовчиця, магічний барабан і чимало інших…

книги до Геловіну

Джессіка Таунсенд.
"Невермур. Випробування Морріган Кроу"

Загадкові й подекуди моторошні герої підліткової саги про незвичайну дівчинку Морріґан Кроу, яка значиться в Реєстрі Проклятих Дітей. Її звинувачують в усіх можливих гріхах — від граду до серцевих нападів. Проте найгірше те, що Морріґан, згідно з прокляттям, приречена на смерть опівночі в одинадцятий день народження. Але… з'являється дивна людина на ім'я Юпітер Норт. Він наполягає, щоб дівчинка виборола місце в престижному Товаристві Дивообраних, тож їй доведеться витримати чотири важкі й небезпечні іспити разом із сотнями інших дітей, кожен із яких має надзвичайний дар. 

Що за дар у Морріґан, як вона його застосовуватиме та з якими магічними істотами зведе її доля читачі зможуть прочитати на сторінках захопливих книжок Джессіки Таунсенд. До речі, Vivat випустив другу та третю частину пригод диво-дівчинки.

книги до Геловіну

Партнерський матеріал.

1079

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: