fbpx
Сьогодні
ЕкоРішення 21:30 08 Січ 2023

Рятуємо водойми: як повідомити про забруднену воду через бот

За невтішними прогнозами, ще через 20-30 років Україні доведеться імпортувати питну воду. Цього року прогнози підтверджуються.
  • Категорія: вода
  • Проблема: посухи, забруднення річок, брак питної води
  • Рішення: Громадський моніторинг забрудників

SaveEcoBot — перший в Україні екологічний бот для моніторингу інформації про дозвільні документи та процедури промислових та інших забруднювачів довкілля.

5 перших кроків

  1. Виявіть забруднену водойму.
  2. Зайдіть на сайт чи в телеграм SaveEcoBot та оберіть один із запропонованих варіантів: "Бачу джерело скиду" або "Бачу лише забруднену воду".
  3. Відправте одним із запропонованих способів локацію та підтвердьте її.
  4. Прикріпіть до скарги фотографії або коментарі.
  5. Заповніть персональні дані: ПІБ, адресу для листування, адресу електронної пошти, номер телефону та фото підпису.

Детальніше

Пересихання річок — це глобальна проблема, що складається із багатьох факторів. Це і погана якість охолодження та очищення відпрацьованої на підприємствах води, і недостатнє очищення стічних вод, порушення екологічного законодавства агропромисловістю. За останні 30 років в Україні зникло майже 10 тисяч річок. За невтішними прогнозами, ще через 20-30 років Україні доведеться імпортувати питну воду. Цього року прогнози підтверджуються. Крім того, суттєво зросла кількість забруднених водойм через активні воєнні дії.

Право на безпечне довкілля кожного громадянина України закріплене в Конституції. Дізнатись про екологічне становище на певній території можна через урядову гарячу лінію, онлайн  через електронне звернення (сайт передбачає заповнення зручної електронної форми та має всі необхідні інструкції) або за телефоном гарячої лінії 1545. 

Якщо ж у вас є дані про вже наявні порушення екологічного законодавства, ви можете подати скаргу до Екологічної інспекції. Зробити це дуже просто через SaveEcoBot.

 Джерело: Рубрика

13

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Про проєкт

Енциклопедія Екорішень

Ми зібрали для тебе інструкції та рекомендації щодо екологічних рішень найрізноманітніших проблем

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: