fbpx
Сьогодні
ЕкоРішення 17:30 25 Січ 2023

Папір з опалого листя замість шкідливих вогнищ: екорішення

Компанія RE-leaf PAPER виготовляє технічний папір — щось типу розхідника, який далі йде на виробництво картону, пакетів або інших пакувань.
  • Категорія: повітря
  • Проблема: спалювання листя, переповнені сміттєзвалища
  • Рішення: Папір з листя

RE-leaf PAPER — технологія, яка дозволяє зробити технічний папір, основною сировиною для якого є звичайне опале листя

5 перших кроків

  1. Звʼяжіться з компанією RE-leaf PAPER та дізнайтесь, яку сировину та в якому вигляді вони приймають.
  2. Збирайте листя самостійно або з друзями та передавайте компанії.
  3. Домовтеся з місцевою владою про передачу листя, яке збирають комунальники.
  4. Домовтесь з сусідами про збір та вивіз листя з прибудинкової території.
  5. Поширюйте інформацію про можливість здати листя в локальних групах та по "сарафанному радіо". Влаштовуйте змагання зі збору та діліться успіхами.

Детальніше

Компанія RE-leaf PAPER виготовляє технічний папір — щось типу розхідника, який далі йде на виробництво картону, пакетів або інших пакувань. Найцікавіше — такий папір можна виготовляти зі звичайного опалого листя. Комунальні служби збирають його восени, а компанія RE-leaf PAPER транспортує та заготовляє листя для подальшого використання: воно гранулюється, потім потрапляє на підприємство та проходить через сушильну камеру, а потім відправляється в елеватори. У такому вигляді вже готова сировина може зберігатись та використовуватись для переробки в будь-яку пору року.

Навіть якщо на кожного жителя України буде припадати по 1 кілограму упаковки на рік, це буде близько 30 мільйонів тонн. Ці 30 мільйонів будуть еквівалентні 1 мільярду доларів — це лише приблизні цифри для нашої країни, але вони значно менші за європейські. Першою стадією екологічного розвитку суспільства стала тенденція поступової відмови від пластику, але тепер ми дійшли нового висновку: звичайний папір також не екологічний. Для виробництва тонни паперу потрібно в середньому 2 тонни деревини, тобто приблизно 17 дерев. Натомість під час виробництва паперу з листя жодне дерево не страждає. До того ж, листя — дуже дешева сировина, у собівартість якої входить лише його доставка до виробництва. 

Джерело: Рубрика

3

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Про проєкт

Енциклопедія Екорішень

Ми зібрали для тебе інструкції та рекомендації щодо екологічних рішень найрізноманітніших проблем

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: