fbpx
Сьогодні
ЕкоРішення 17:30 27 Січ 2023

Правила сортування у смартфоні: як мобільні додатки стимулюють розвиток екосвідомості

Люди все більше цікавляться екологічною тематикою, шукають пункти, де можна здати небезпечні відходи, а в супермаркетах уже частіше можна побачити покупців з власною тарою, наприклад, з торбами замість поліетиленових пакетів.
  • Категорія: відходи
  • Проблема: складні правила сортування, тривалий процес формування екологічних звичок
  • Рішення: Мобільні додатки з правилами сортування

Екологічна свідомість — вищий рівень психічного відображення природного і штучного середовища, свого внутрішнього світу, рефлексія щодо місця і ролі людини в біологічному, фізичному та хімічному світі, а також саморегуляція даного відображення.

5 перших кроків

  1. З "MacPaw Labs" детально розберіться у типах відходів та правилах сортування різних організацій. 
  2. "Сортуй" стисло розкаже про різні організації, зайняті у сфері сортування, збору або переробки, а на мапі відмітить пункти прийому вторсировини. 
  3. Завітайте до "Garbage 31". Онлайн-платформа про роздільний збір відходів, яка навчає сортувати, детально пояснює особливість кожного виду сміття та його вплив на екологію.
  4. Сортуйте з "Trash-It". У цьому додатку ти фотографуєш те, що йде у смітник, а машинний інтелект підкаже, чи це підходить для компосту, загального сміття, електронних відходів або може йти на переробку. 
  5. Використовуйте "Ecolabel guide". Додаток пояснює значення екологічного маркування, нанесеного на етикетку, чи пакування різноманітних продуктів. 

Детальніше

Екоактивність українців зростає. Люди все більше цікавляться екологічною тематикою, шукають пункти, де можна здати небезпечні відходи, а в супермаркетах уже частіше можна побачити покупців з власною тарою, наприклад, з торбами замість поліетиленових пакетів.

Сортування можна назвати справжнім мистецтвом. За допомогою таких застосунків робити це зручно та просто. Стати екосвідомими споживачами можна вже сьогодні. Варто лише мінімізувати кількість шкідливих для природи відходів серед своїх щоденних предметів побуту. А ті, що залишаються — сортувати. Випрацьовувати таку звичку надалі та ділитися маленькими перемогами з друзями. 

Джерело: Рубрика

44

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Про проєкт

Енциклопедія Екорішень

Ми зібрали для тебе інструкції та рекомендації щодо екологічних рішень найрізноманітніших проблем

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: