fbpx
Сьогодні
Спецпроєкт 14:20 12 Вер 2022

Як працює один із найвідоміших українських виробників кормів для собак та котів під час війни?

Воєнні дії в Україні вплинули не тільки на життя українців, але й на їхніх домашніх улюбленців. І хоч шок від першої хвилі гуманітарних проблем уже минув, досі лишається питання забезпечення домівкою й кормами покинутих або осиротілих тварин. У рішенні цієї проблеми беруть участь волонтери, благодійні організації, небайдужі люди. Але є ще одна сторона, яка може допомогти й допомагає, балансуючи між власними потребами та необхідністю підтримувати тих, кому наразі потрібна допомога. І ця сторона — український бізнес. Розповідаємо про одного з найвідоміших українських виробників кормів для собак і котів — компанію HOME FOOD, та як вони, попри труднощі, продовжують виробництво й допомагають притулкам, розплідникам і ветеринарним клінікам.

У чому проблема?

Бізнес, який працює не тільки на себе

Homefood

Про допомогу українського бізнесу фронту й незахищеним верствам населення відомо всім — практично жодна компанія не лишилась осторонь. Ще з 2014 року, а особливо —  після 24 лютого 2022 року, — підприємці включилися в активну роботу задля нашої перемоги. Але не все так просто: підприємництво має багато складнощів і в мирний час, не говорячи вже про воєнний. З одного боку — необхідність допомагати, підтримувати, виплачувати заробітну платню, волонтерити. З іншого — вижити, зберегти виробництво, поставки сировини, логістику, продажі. Жоден бізнес до цього не проходив "навчання з виживання під час війни". 

HOME FOOD — український виробник натуральних кормів для домашніх улюбленців. Відома компанія своїм педантичним підходом до якості інгредієнтів та збалансованості вмісту корисних речовин у кормах. У 2012 році родина засновників компанії зіткнулася з необхідністю забезпечити збалансоване харчування для своїх собак. На українському ринку потрібної продукції не знайшлося, тому подружжя залучило найкращих кінологів, ветеринарів, технологів до розробки якісного продукту для підтримки здоров'я своїх улюбленців. Так з'явився корм HOME FOOD.

Усі ці роки вони працювали за стандартами Premium та Superpremium класів: виготовляли невеликі партії продукції, слідкували за якістю сировини, обладнання. 

З початком повномасштабного вторгнення, компанія HOME FOOD, як і більшість бізнесів в Україні, зіткнулася з проблемами постачання інгредієнтів, продажів, виробництва, забезпечення безпеки персоналу та якості кормів. А крім того — компанія не могла стояти осторонь, коли така кількість домашніх тварин лишилася без даху над головою, їжі та на грані виживання. 

Яке рішення?

Зберегти якість у хаосі війни

корм собака

Головними пріоритетами компанії були декілька питань, по перше – зберегти всі інгредієнти для виробництва корму, які були до війни. По друге — зберегти команду. Складність у тому, що структура постачання й логістики повністю змінилася. Але для HOME FOOD принципово важливо слідкувати за формулою кормів.

У цьому й перевага, і складність роботи компанії. Клієнти вже звикли до стандартів продукції. Тому власники не могли допустити, аби навіть війна та російські ракети завадили всім корисним речовинам потрапити до кожної гранули корму. 

Поступово постачання й логістика налагодилися й структура залишилася такою ж, як і була:

  • вміст м'ясних інгредієнтів — до 70%
  • обов'язкова складова — свіжі та висушені фрукти й овочі, злаки та лікарські трави
  • неодмінно в складі є вітаміни, амінокислоти, мінерали, хондропротектори (прим. ред. — речовини, що відновлюють хрящову тканину та суглоби) 
  • амарант, розторопша та льон (АМРОЛ) — особлива формула кормів HOME FOOD.

Для компанії було і є принциповим зберегти свої табу: в корм як і раніше не додають барвники, антибіотики, консерванти, хімічні підсилювачі смаку.

Підтримати й втримати команду. Наростити виробництво

Вранці 24 лютого жоден українець не знав, чим закінчиться день: де він буде, що буде з рідними, друзями, його життям. Про роботу чи плани на тиждень забули всі. У тяжкому стані опинилися й працівники та власники компанії HOME FOOD. Хтось поїхав за кордон, хтось спустився в бомбосховища та підвали міст, із кимось втратився зв'язок. Усе раптово опинилося на паузі. Через деякий час після початку вторгнення виробництво не мало змогу працювати зовсім, адже навкруги території велися активні бойові дії. На велике щастя ЗСУ змогли дати відсіч і відкинути окупантів на чималу відстань. Зі слів команди — велика кількість котів та собак по всій країні які потребують на якісне харчування були одним з найголовніших стимулів скорішого відновлення —  ми швидко змогли об'єднатися та згуртуватися з кожним відділом компанії та поновили всі головні процеси.

З часом, команда, крім задачі збереження формули і якості корму, взяла курс на продовження виконання планів які стояли перед військовими діями. Окрему подяку керівництво висловлюють ЗСУ та всім працівникам компанії. На сьогодні всі 100% спеціалістів виробництва продовжують якісно виконувати свою роботу. Пандемія навчила гнучкості, а війна — єдності.

Кризові періоди проходять не всі. Та команда HOME FOOD говорить, що вони продовжують дотримуватися курсу на розвиток і нарощування виробництва. Для забезпечення безперебійної роботи зоомагазинів по всій країні вони збільшують виробництво та планують будівництво нових виробничих потужностей.

Зберегти місію, допомогти знедоленим тваринам

Homefood кіт кошка

В Україні і до війни була проблема з бездомними тваринами. А з початком повномасштабного вторгнення вона загострилася настільки критично, що майже перетворилася на гуманітарну катастрофу на додачу до проблем внутрішньо переміщених осіб. Притулки, ветеринарні клініки та розплідники працюють в режимі нон-стоп. Корм і ветеринарна допомога потрібна не тільки домашнім покинутим тваринам, але й диким тваринам у зоопарках та розплідниках. 

Тому, крім особистих планів компанії, команда HOME FOOD продовжує свою благодійну діяльність. Говорять, що мало звітують і вважають необов'язковим афішувати кожну допомогу, але сказали що виправляться 🙂

Співпрацює компанія з волонтерськими організаціями (серед яких є Червоний Хрест міста Херсон і Миколаїв), ініціативами Києва, Львова та іншим міст, а також зоопарком XII місяців: передає корм, відвідує притулки. Амбасадор компанії — Левчик, котячий мер Львова, передає від HOME FOOD смаколики для собак, котів і не тільки. 

Допомагає компанія й ветеринарним клінікам — наприклад, Zoopatrul Clinic у Києві. Тут відновлюються після операції тварини, які постраждали від бойових дій. 

Працівники компанії впевнені, що важливо давати приклад іншим, аби кожен, хто може допомогти, приєднувався до нашого спільного руху до перемоги. Адже домашні улюбленці — такі самі українці, як і ми. І вони також хочуть жити в мирі, достатку й теплі.

Де купити і як допомогти?

Реквізити для допомоги 

  • Назва отримувача

ГО ПРИТУЛОК ДЛЯ ТВАРИН СIРIУС

Код отримувача

42703881

Рахунок у форматі згідно зі стандартом IBAN

UA433052990000026000016800800

  • Назва Банку

СТОЛИЧНА ФIЛIЯ АТ КБ "ПРИВАТБАНК"

Код Банку (МФО)

380269

  • Назва отримувача

ТОВ «ЗООПАТРУЛЬ»

Код отримувача

44731470

Рахунок у форматі згідно зі стандартом IBAN

UA573052990000026009006706034

Назва Банку 

АТ КБ "ПРИВАТБАНК"

Код Банку (МФО)

380269

  • Назва отримувача

БО БФ "ДОМІВКА ВРЯТОВАНИХ ТВАРИН"

Код отримувача

44086841

Рахунок у форматі згідно зі стандартом IBAN

UA773052990000026006031017177

Назва Банку 

АТ КБ "ПРИВАТБАНК"

Код Банку (МФО)

380269

3145

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: