fbpx
Сьогодні
ЕкоРішення 10:30 16 Січ 2023

Грінвошинг та екошопінг: як не стати жертвою шахраїв

Етикетки з написами "Натуральний продукт", "Не тестується на тваринах", зображення зелених листочків та інші рекламні трюки змушують нас купувати товари, які часто не відповідають заявленим якостям.
  • Категорія: місто
  • Проблема: грінвошинг
  • Рішення: Перевірка на відповідність екостандартам

Грінвошинг — це маркетинговий прийом, який допомагає позиціонувати продукт або бренд більш натуральним і екологічним, ніж він є насправді й збільшувати прибуток. 

5 перших кроків

  1. Проведіть невелике дослідження та дізнайтесь, яким саме параметрам має відповідати екологічний товар.
  2. Складіть список перевірених фірм, які дійсно мають в асортименті екологічний товар.
  3. Складайте список покупок заздалегідь, намагайтеся не купувати зайвого і на кожен пункт підбирати екологічний відповідник.
  4. Перевіряйте наявність сертифікації, склад та умови утилізації товару в інтернеті. 
  5. Завантажте додаток Ecolabel Guide, він допоможе розібратися в маркуваннях товару. 

Детальніше

Етикетки з написами "Натуральний продукт", "Не тестується на тваринах", зображення зелених листочків та інші рекламні трюки змушують нас купувати товари, які часто не відповідають заявленим якостям. Це називається "грінвошингом" — зеленим "камуфляжем", що виник як данина моді на екологічність, новим маркетинговим ходом, що підвищує попит на нібито поблажливий для природи продукт. Екопродукцією може вважатися лише той продукт, товар, матеріал або виріб, що має поліпшені екологічні характеристики, встановлені відповідним екологічним стандартом. Про те, що продукт "Еко", говорить екологічне маркування і право на його застосування надається виключно щодо екологічно сертифікованої продукції.

Отримати сертифікат і право використання екомаркування виробники можуть, якщо екологічність товару підтвердить компетентна незалежна організація. Щоб пройти екологічну сертифікацію, замовник повинен надати виконавцю зразки продукції й документи про походження сировини, виробництво, упаковку, транспортування, зберігання та утилізацію продукту. Оцінюється готовий продукт і його життєвий цикл: складові, технологія виробництва і пов'язані з нею впливи на навколишнє середовище. У разі, якщо відповідність екологічним критеріям підтверджено, видається екологічний сертифікат, який є підставою для використання екомаркування.

 Джерело: Рубрика

30

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Про проєкт

Енциклопедія Екорішень

Ми зібрали для тебе інструкції та рекомендації щодо екологічних рішень найрізноманітніших проблем

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: