fbpx
Сьогодні
ЕкоРішення 09:00 09 Січ 2023

Технології рятують довкілля: як оформити зелений патент

У світі зростає усвідомлення необхідності зберегти природу, клімат, довкілля, а разом із тим і усвідомлення того, що розв'язання цих проблем частково забезпечується технологіями.
  • Категорія: всі
  • Проблема: розвиток екологічних технологій, зміна клімату
  • Рішення: Зелений патент

Зелений патент — патентування винаходів, які вирішують або пом'якшують екологічні наслідки, а також ті, що допомагають зберегти навколишнє середовище і природні ресурси.

5 перших кроків

  1. Визначте пріоритетні для вас країни. Патент має територіальний характер, тому якщо ваша зелена технологія буде зрозуміла і популярна в США, подавайте заявку в Патентне відомство США (USPTO). 
  2. Проаналізуйте законодавство обраних країн, а також критерії "зеленого патенту" в них.
  3. Використовуйте максимум пільг, але й памʼятайте про свої зобов'язання. Наприклад, програма Китаю для зелених технологій передбачає, що ви повинні вчасно відповідати на запити експертів.
  4. Складайте патентні документи так, щоб під час ознайомлення з ними не виникало сумнівів щодо екоспрямованості вашої технології. 
  5. Подавши заявку, не забудьте попросити про прискорену експертизу. 

Детальніше

У світі зростає усвідомлення необхідності зберегти природу, клімат, довкілля, а разом із тим і усвідомлення того, що розв'язання цих проблем частково забезпечується технологіями. Зокрема, зеленими. Водночас попит на етичні та екологічні продукти в усіх сферах, від ритейлу до вітроенергетики, підживлює конкурентний ринок інновацій. Над ними сьогодні працюють і невеликі стартапи, і корпорації зі списку Fortune-500, і уряди.

Аби забезпечити необхідний рівень економічного зростання без створення додаткових екологічних ризиків, у більшості країн запустили спеціальні механізми. Причому давно. Їхні відомства з інтелектуальної власності застосовують прискорену процедуру експертизи розробок і патентування і в такий спосіб сприяють тому, щоб ці технології якнайшвидше з'являлися на ринку. Це означає, що екологічні інновації можуть набагато швидше принести користь довкіллю й людям.

Серед країн, які застосовують прискорену процедуру експертизи зелених технологій США, Японія, Великобританія, Ізраїль, Канада, Бразилія, Австралія і, звичайно ж, Китай, який виходить у світові лідери за кількістю патентів на інновації. 

 Джерело: Рубрика

39

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Про проєкт

Енциклопедія Екорішень

Ми зібрали для тебе інструкції та рекомендації щодо екологічних рішень найрізноманітніших проблем

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: