fbpx
Сьогодні
Спецпроєкт 15:11 29 Гру 2023

Як газовики Київщини долучаються до відновлення регіону

Вже два роки не припиняються російські атаки на українські міста. Проте ворог отримує гідну відсіч, а українські громади відновлюються після кожного нового удару. “Рубрика” розповідає, як Київська філія “Газорозподільних мереж України” долучається до відновлення.

У чому проблема?

Київська область — одна з найбільш пошкоджених внаслідок російської агресії. Загалом у регіоні зруйновано понад 27 тисяч об'єктів інфраструктури. Критичних руйнувань завдано в Бучанській, Ірпінській, Гостомельській, Бородянській, Макарівській, Великодимерській та Пісківській територіальних громадах. 

Найбільше від рук загарбників на Київщині постраждали Буча та Ірпінь. Та навіть там, попри бойові дії, газ у будинках людей був настільки довго, наскільки це було можливо. Газовики працювали 24/7, у посиленому режимі, попри складнощі, погодні умови та постійні обстріли. Через декілька тижнів, коли вибухи та пожежі охоплювали більшу частину обох міст, газовики були вимушені перекрити подачу газу. 

Газорозподільні мережі України

Після звільнення регіону від рашистів фахівці газорозподільної компанії відразу почали процес відновлення: ліквідовували наслідки аварійних ситуацій, створених воєнними діями, та проводили всі необхідні роботи задля надійної та безпечної експлуатації газорозподільних мереж.

Завдяки злагодженій роботі газовиків, газопостачання до постраждалих міст повернулось у рекордні строки. У квітні 2022 року вже і Буча, і Ірпені були знову з газом.

У процесі відновлення фахівці закільцювали 110 метрів газопроводу, побудували та реконструювали 12 шафових та регуляторних пунктів. Проте регіони досі дуже пошкоджені. 

Яке рішення?

Всі підприємства критичної інфраструктури Київщини й сьогодні активно беруть участь у процесі відбудови регіону. Основне завдання — швидко та якісно відновити зруйновані об'єкти, щоб жителі області скоріше повернулось до своїх домівок

Енергетики першими долучилися до робіт — йшли одразу за саперами.

Зі звільненням Київщини від рашистів, невідкладно розпочались роботи з відновлення: заміна пошкоджених газопроводів, газового обладнання, лічильників газу та комбінованих будинкових регуляторів тиску. За декілька місяців газовики оперативно відновили розподіл газу до більш ніж 120 населених пунктів і 160 тисяч споживачів. 

Нині відновлення зруйнованого рашистами житлового фонду та об'єктів інфраструктури в області відбувається коштом фінансування з резервного фонду держбюджету, обласного та місцевих бюджетів. Спільними зусиллями урядовців, територіальних громад та за участі міжнародних донорів вдається поетапно відновлювати зруйноване.

Так, зараз триває плідна співпраця Київської філії "Газмережі" з Фондом UNITED 24 з відбудови 18 об'єктів багатоквартирного сектору. Разом з фондом газовики замінюють обвідні газопроводи та відновлюють газопостачання до пошкоджених квартир. 

Також компанія співпрацює з Фондом ліквідації наслідків збройної агресії по 56 об'єктах Київської області. Разом вони забезпечують:

  • відновлення газопостачання приватних житлових будинків; 
  • модернізацію міських котелень;
  • встановлення газогенераторів;
  • перекладку наявних газопроводів у зв'язку з відбудовою зруйнованих мостів.

Як це працює?

Київська філія "Газмережі" бере активну участь у відбудові Київщини та ліквідації наслідків збройної агресії російської федерації проти України, а саме: виконує роботи з капітального ремонту, реконструкції та нового будівництва систем газопостачання.

Безпосередніми завданнями компанії у відновленні інфраструктури регіону є розробка проєктно-кошторисної документації, проходження комплексних експертиз із відновлення, виконання будівельно-монтажних робіт та введення в експлуатацію об'єктів системи газопостачання.

"Пріоритетне та першочергове завдання Київської філії «Газмережі» — це якісне, своєчасне, висококваліфіковане відновлення газопостачання до зруйнованих та пошкоджених внаслідок агресії рф об'єктів", — зазначив керівник Київської філії "Газмережі" Павло Попов.

Вже понад 90% мешканців області повернулися та проживають у своїх домівках після деокупації. Щодо підприємств — юридичних осіб регіону — на початку бойових дій близько 100 підприємств Київщини зазнали пошкоджень та припинили свою роботу. Проте після вигнання російських загарбників більше ніж 60 компаній відновили свою роботу та працюють у звичному режимі. 

Рубрика:
Кейси
1589

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: