fbpx
Сьогодні
ЕкоРішення 18:00 27 Січ 2023

Харчуватись екологічно: правила, які допомагають зберегти здоров'я та довкілля

Гниюча їжа є основним джерелом метану — одного з парникових газів, пов’язаного з глобальним потеплінням.
  • Категорія: відходи
  • Проблема: переповнені сміттєзвалища, органічні відходи
  • Рішення: Екологічне харчування

Екологічно чисті продукти — продукція сільського господарства та харчової промисловості, виготовлена відповідно до затверджених правил (стандартів), які передбачають мінімізацію використання пестицидів, синтетичних мінеральних добрив, регуляторів зростання, штучних харчових добавок тощо.

5 перших кроків

  1. Їжте більше рослинної їжі. Рослинна їжа, наприклад, овочі, рис, боби та тофу, менше впливає на навколишнє середовище. 
  2. Вживайте більше органічних продуктів, для їхнього вирощування використовують менше пестицидів і добрив.
  3. Купуйте продукти, вироблені у вашій країні, а ще краще — в окрузі неподалік. Це зменшить їхній вуглецевий слід і підтримає локальних виробників.
  4. Вживайте сезонні продукти. Сезонні продукти кращі для навколишнього середовища і дешевші, оскільки вони вимагають менше ресурсів та енергії для виробництва. 
  5. Зменште кількість відходів. Купуйте стільки їжі, скільки можете з'їсти.

Детальніше

Гниюча їжа є основним джерелом метану — одного з парникових газів, пов'язаного з глобальним потеплінням. Крім того, причиною 13% парникових газів є переробка, транспортування та утилізація викинутої в сміття їжі. 

Тільки для щорічного багатомільярдного виробництва м'яса і молочних продуктів використовується велика кількість пестицидів, хімічних добрив, палива, кормів і води, на частку яких припадає 51% річного обсягу викидів парникових газів, згідно зі звітом 2009 року, опублікованим у "Magazine Watch". 

Вчені-дієтологи вивели деякі універсальні правила здорового харчування, яким можна слідувати без особливої ​​праці, знижуючи при цьому негативний вплив на планету.

Джерело: Рубрика

75

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Про проєкт

Енциклопедія Екорішень

Ми зібрали для тебе інструкції та рекомендації щодо екологічних рішень найрізноманітніших проблем

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: