fbpx
Сьогодні
Спецпроєкт 11:00 13 Гру 2023

Донати в благодійність: навіщо бізнесу підтримувати соціальні ініціативи і як це працює в компанії COSMOLOT

Гемблінгова компанія COSMOLOT започаткувала мілітарі-хаб, підтримує виготовлення вітчизняних БпЛА, допомагає армії та “кенселить” російську “культуру”. Це приклад бізнесу, що системно допомагає фронту та  країні на багатьох напрямках. Це й рекламні кампанії з дотепно поданими наративами, і популяризація вітчизняних винахідників та їх  розробок, й інші проєкти. Розповідаємо, як це працює.

У чому проблема?

У сучасному світі роль бізнесу і підприємництва не може обмежуватися тільки створенням робочих місць, продуктів чи послуг і примноженням прибутку. Що розвинутіший бізнес, то вагомішим має бути його внесок у розвиток держави загалом.

Яке рішення?

Дедалі більше компаній у всьому світі, а також і в Україні, усвідомлюють власну соціальну відповідальність і реалізують її через різні заходи. Йдеться про дотримання і захист прав людини, етичну операційну діяльність, захист довкілля, захист прав споживачів, розвиток місцевої громади тощо.

Проте під час російсько-української війни більшість зусиль повинні бути направлені на підтримку фронту і постраждалих від війни громадян.

"Сьогодні на українському бізнесі лежить величезна відповідальність. Він має вчасно платити податки, зберігати робочі місця та обов'язково допомагати армії. Також відповідальні компанії мають ініціювати масштабні благодійні проєкти, забезпечуючи військових та постраждалих цивільних усім необхідним. Економічний та благодійний внески бізнесу є надважливими, оскільки росіяни кинули всі сили на знищення України", — говорять у COSMOLOT.

COSMOLOT втілює соціальні ініціативи на різних напрямках: і через наративи у рекламних кампаніях, і через благодійні проєкти. Далі — детальніше про це. 

Як це працює?

Плекати патріотизм через креативні ролики

За останні роки дедалі більша частина суспільства усвідомлює потребу та необхідність спілкуватися державною мовою.

Опитування соціологічної групи "Рейтинг", проведене у серпні 2023 року, засвідчило: майже 60% опитаних зазвичай спілкуються вдома українською, близько 30% — українською та російською, лише 9% — російською. Починаючи з березня 2022 помітно зменшується використання російської мови у побуті. Для 82% опитаних українська мова є рідною, для 16% такою є російська. А отже запит на українську мову, розвиток культури та самоідентифікацію народу – з кожним днем лише збільшується.

Український бізнес не стоїть осторонь бажань українців. До прикладу, COSMOLOT активно долучається до боротьби не тільки із зовнішнім ворогом, але і з залишками імперської "культури" в українському інфопросторі. Кожен рекламний сезон онлайн-оператора загострює увагу на тому, що ми всі маємо робити все можливе для наближення перемоги.

Перша комунікаційна кампанія 2022 року від COSMOLOT мала назву "Нація переможців". Спочатку компанія закликала палити разом вату та донатити на ЗСУ. Згодом рекламні кампанії онлайн-оператора перетворились на яскраві, впізнавані та сміливі сезони відеороликів. Герої серіалу — харизматичні чорти, які вітають рашистів у пеклі, готують смертельні страви фюреру та співають пісень на фоні палаючого Кримського мосту.

У кампаніях 2023 року герої еволюціонували: з'явилася чортиця-вчителька, яка суворо наголошує на правильному використанні рідної мови, а також Соловеймен, який закликає плекати українську культуру змалечку.

Донати в благодійність: навіщо бізнесу підтримувати соціальні ініціативи і як це працює в компанії COSMOLOT

Скриншот з ролика компанії COSMOLOT

"Необхідно популяризувати внутрішній кенселінг російського — мови, культури та інших набутків радянщини. Саме тому в останніх рекламних комунікаціях наші чорти приділяють багато уваги боротьбі з залишками ворожої культури. Свої медійні ресурси ми витрачаємо не на власну рекламу, а на те, щоб достукатися до українців", — кажуть у COSMOLOT.

Скриншот з рекламного ролика компанії COSMOLOT

Скриншот з ролика компанії COSMOLOT

У компанії також нагадують, що будь-яких донатів буде недостатньо, якщо українці продовжуватимуть жити у ворожому інфополі.

"Відмова від усього ворожого, враховуючи як товари, послуги та медіаконтент зокрема, так і усю імперську культуру в цілому ㅡ це невичерпний ресурс, що не залишає шансів на існування та розширення «русского міра». Як наслідок, головним завданням для кожного українця продовжує бути боротьба із внутрішнім малоросом", — пояснюють у компанії.

Cosmolot Airlines — ударна допомога ЗСУ

"Український бізнес має підтримувати вітчизняних розробників", — переконані у COSMOLOT.

У листопаді 2022 року онлайн-оператор став першим комерційним бренд-партнером компанії UA Dynamics, яка виготовляє багаторазові ударні дрони Punisher.

Тихий, точний та непомітний дрон Punisher не має аналогів у світі та завдяки неодноразовому тестуванню на полі бою має позитивні відгуки від наших захисників. 

"Минулого року європейські експерти назвали війну в Україні «війною дронів». По-перше, дрони можуть виконувати задачі глибоко в тилу, а по-друге, берегти життя наших воїнів. Для нас надважливо посилювати фронт технологічною зброєю, яка допомагає ЗСУ боротися з ворогом", — коментують у компанії COSMOLOT.

Спочатку COSMOLOT підтримав виготовлення для армії трьох БпЛА Punisher та системно допомагав розробникам щомісячними донатами. Та згодом  компанія анонсувала масштабний спільний з виробниками проєкт — Cosmolot Airlines. Це 50 модернізованих БпЛА Punisher нового покоління, стійких до РЕБ,  що спроможні  ефективно нищити ворога глибоко в тилу.

Результативність проєкту вже доведена на ділі. У листопаді авіаційний підрозділ спеціального призначення 58-ої бригади, в спільній роботі з групою аеророзвідки роти ударних БАК 129 ОБр ТРО LUFTWAFFE, звітували про знищення ворожого комплексу радіоелектронної боротьби "Борисоглебськ-2". За оцінками деяких експертів вартість такої станції становить у межах 200 млн доларів. Цю місію вдалось виконати за допомогою нового модернізованого Punisher, що був наданий бригаді в рамках проєкту Cosmolot Airlines.

На виготовлення та передачу дронів на фронт COSMOLOT задонатив 100 млн грн з власного прибутку.

Хаб військових розробок Brave Inventors

Задля популяризації українських військових розробок COSMOLOT ініціював створення платформи сучасних винаходів Brave Inventors

Мета цього онлайн-експо — об'єднати досвідчених виробників зброї та розробників-початківців, інвесторів і волонтерів, військових експертів та державних службовців, що зацікавлені в посиленні української армії найсучаснішими вітчизняними військовими розробками.

Таким чином можна суттєво допомогти фронту та водночас стимулювати українське винахідництво як важливу складову загального розвитку країни.

На сьогодні команді вдалось представити на сайті понад 100 винаходів. До експертної групи Brave Inventors входять представник команди Punisher Максим Суботін, директор з розвитку благодійного фонду "Захист майбутнього" Борис Волков та військовий ЗСУ і волонтер Дмитро "Лис". Разом з ними команди винахідників щодня вдосконалюють свої вироби.

Крім того, Brave Inventors має підтримку стратегічних партнерів та ініціювали дискусійну платформу на форумі про відбудову України. Завдяки активній співпраці з українськими та міжнародними медіа про українських винахідників дізнається світ.

Нещодавно українська IT-компанія обрала два проєкти із платформи для партнерської співпраці: в рамках першого проєкту компанія запропонувала імплементувати у готовий БпЛА своє рішення для ефективного ураження цілей, а другий проєкт взяла під опіку — тепер спільними зусиллями вони створюють сайт та готують інвестиційну пропозицію для подальшого залучення інвесторів та масштабування виробництва. Також схожа компанія, але вже із Португалії зверталася із подібним запитом щодо інтеграції власних рішень в українські дрони.

"Ми ініціювали справжнє технологічне мілітарі ком'юніті з Brave Inventors. Зараз платформа регулярно отримує запити на співпрацю від технологічних компаній і вже має зацікавленість від інвесторів з Великої Британії та ОАЕ. Це свідчить про те, що, єднаючись навколо важливої ідеї, ми здатні побудувати вільне та незалежне майбутнє", — коментують у COSMOLOT.

Приклад соціальної відповідальності COSMOLOT доводить: благодійність на рівні компаній допомагає створити стійке та успішне підприємницьке середовище. COSMOLOT не тільки підтримує економіку країни та ЗСУ, а й ініціює та успішно втілює власні унікальні проєкти, які посилюють захист нашої держави.

Розповідати про це, звітувати про свої внески на армію, комунікувати власні соціальні проєкти на широкий загал важливо, адже серед іншого це ще й спосіб заохотити інший бізнес брати участь у благодійних ініціативах і створювати здорову конкуренцію — на користь суспільству та країні.

Що більше доброчинних проєктів, то міцнішим буде і наш захист, і наш тил. Донатять усі — аж до Перемоги!

На правах реклами

Участь в азартних іграх може викликати ігрову залежність. Дотримуйтеся правил (принципів) відповідальної гри

1248

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: