fbpx
Сьогодні
ЕкоРішення 12:25 24 Січ 2023

Прибираємо екологічно: яка альтернатива до стандартної побутової хімії

Експерти наполегливо рекомендують не користуватися дешевими засобами побутової хімії, оскільки вони можуть стати причиною найрізноманітніших захворювань: алергії, пухлин і навіть депресії.
  • Категорія: вода
  • Проблема: потрапляння хімії в воду, забруднення і цвітіння водойм
  • Рішення: Екологічна альтернатива побутової хімії

Побутова хімія — непродовольчі хімічні речовини, засоби догляду за одягом, приміщеннями, автомобілями, посудом тощо, які зазвичай використовують в господарстві.

5 перших кроків

  1. Замініть засоби для чищення на розчин соди з оцтом: на 2-3 дні заливаємо оцтом апельсинові шкірки, викидаємо їх у компост, розчиняємо оцет з водою 1:1. 
  2. Зробіть зубну пасту з простих складників: каолін, трошки соди, кілька крапель ефірної олії м'яти.
  3. Зменшіть кількість баночок. Замість того, щоб тримати в кухні незліченні баночки з різними схожими продуктами (кілька видів бобових, круп, горіхів) — мати 5 базових баночок, які герметично закриваються, де в кожної своє призначення.
  4. Збирайте обмилки та виварюйте з них нове мило.
  5. Не купуйте ганчірки, а робіть зі старих речей.

Детальніше

Експерти наполегливо рекомендують не користуватися дешевими засобами побутової хімії, оскільки вони можуть стати причиною найрізноманітніших захворювань: алергії, пухлин і навіть депресії. Деякі речовини, проникаючи в організм через шкіру, можуть порушити обмінні процеси. Абсолютно неважливо як прати — вручну або машинкою, все одно ми вдихаємо дрібні частки порошку. Вони потрапляють на слизову оболонку дихальних шляхів і викликають алергію або запалення. 

Засоби для миття посуду теж шкідливі. У рідких мийниих засобах для посуду міститься найбільша кількість шкідливих ПАРів, тому варто мити посуд якісно.

Заcоби для догляду за пластиком, керамічними поверхнями й плитами містять особливо шкідливі феноли, крезоли, які викликають порушення роботи внутрішніх органів. Особливо вони впливають на роботу нирок, печінки, шлунку, також можуть викликати головні болі та запаморочення. Використання аерозолів подвоює шкоду хімічних речовин. Наприклад, мікрочастка ізопропанолу характеризується як вибухонебезпечна отруйна речовина, яка може спалахнути навіть при температурі 25 градусів.

Джерело: Рубрика

176

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Про проєкт

Енциклопедія Екорішень

Ми зібрали для тебе інструкції та рекомендації щодо екологічних рішень найрізноманітніших проблем

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: