fbpx
Сьогодні
Дайджест 18:23 13 Тра 2023

5 головних рішень тижня — Rheinmetall вироблятиме танки в Україні та нове озброєння напередодні очікуваного контрнаступу

English version here

Щосуботи "Рубрика" пропонує короткий дайджест ТОП-5 рішень тижня, які наближають перемогу України:

🔥 Україна отримала три радари для системи оповіщення про ракетні загрози, загалом їх має бути 16. У березні 2023 щонайменше 14 українських військових пройшли навчання з їх використання, а у Литві зібрали €14 млн на їх закупівлю.

👏 Українець створив електроноші для транспортування поранених. В основі пристрою – принцип наземного безпілотника, для керування тут є спеціальний пульт. Платформа може підіймати 120 кг вантажу.

🤝 Польща передала Україні 14 винищувачів МіГ-29. Також Україна отримала 325 із 575 переданих Заходом танків від Польщі, що більше, ніж із боку решти союзників.

🚀 Британія передала Україні далекобійні ракети Storm Shadow напередодні очікуваного контрнаступу. Їх радіус дії — до 300 кілометрів. Україна пообіцяла використовувати їх лише в межах суверенної території, а не для ударів по території росії.

❗️ Німецький концерн Rheinmetall заснував спільне підприємство з "Укроборонпромом", щоб ремонтувати і виробляти танки в Україні. Концерн розраховує підписати контракти ще на два спільні підприємства, які працюватимуть над боєприпасами і системами ППО.

 

Переглянути цей допис в Instagram

 

Допис, поширений Рубрика (@rubryka)

Стежте за медіа рішень "Рубрика" — наближаємо перемогу разом!

1
684

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: