fbpx
Сьогодні
Спецпроєкт 11:00 23 Січ 2023

Кращий за решту альтернатив: 6 причин обрати Телеграм для просування бренду

Телеграм — жива платформа, що зростає, і є зручним інструментом прямого контакту з аудиторією:

  • щорічний ріст аудиторії в середньому на 40%;
  • високий рівень переглядів постів;
  • найоперативніше джерело інформації;
  • багатофункціональність платформи;
  • можливість додаткового джерела доходу.

Про це, а також про те, що саме вигідно відрізняє телеграм від інших соцмереж і платформ, розповідаємо далі.

Зацікавлена аудиторія

Телеграм завжди активно зростав і продовжує це робити. На зображенні ми можемо побачити динаміку з 2013 року.

аналітика телеграму

Кількість активних юзерів постійно зростала, а з 24 лютого 2022 року месенджер майже для всіх став оперативним джерелом інформації.  Середній час його використання збільшився у 8 разів. Якщо раніше середньостатистичний користувач проводив у телеграм близько 5 хвилин, зараз цей час — близько 40 хвилин на день

Велика кількість переглядів

Коли ви публікуєте пост у фейсбуці чи інстаграмі, ви не розумієте, скільки людей побачить ваш допис, чи відобразиться він у всіх ваших підписників і коли саме з'явиться у їхній стрічці. У найкращому випадку, через непередбачуваність алгоритмів, вашу публікацію побачать лише 5% підписників (не заходячи спеціально на вашу сторінку). 

Водночас телеграм — це платформа, де ви можете бути впевнені, що підписники бачать кожну вашу публікацію. Випадково пропустити пост у телеграмі майже неможливо, адже під час оновлення контенту на каналі кожен користувач одразу отримує сповіщення про нові повідомлення. А ефективність подібних публікацій сягає 50 %, іноді навіть більше.

Звичайно, таких сповіщень можуть бути десятки, як не сотні, тому важливо виділятися. Наприклад, використовувати фішки редагування. Скажімо,  унікальні емодзі для преміум-користувачів або цікаві заголовки до постів, які однозначно приваблять користувача в загальній стрічці.

Свіжа аудиторія

Телеграм має доволі високий рівень охоплення також через те, що його аудиторія постійно зростає й оновлюється. Щодня в месенджері реєструються нові користувачі й потреба у споживанні контенту та нових джерелах інформації тільки збільшується. 

рейтинг соцмереж

Зручна, швидка та доступна платформа дозволяє якнайкраще подавати будь-яку інформацію автору каналу, і водночас легше сприймати її споживачам.  Завдяки цьому телеграм має доволі лояльну аудиторію.

Користувачі телеграму налаштовані на розумне споживання контенту. Тут немає нескінченної стрічки новин, яку можна бездумно гортати вниз у пошуках цікавого. Замість цього у користувача власний налаштований список із каналів, який він формує самостійно. Тому довіра й залученість до контенту каналів у телеграмі значно вищі, ніж, наприклад, в інстаграмі.

Зручність і якісне внутрішнє налаштування

Телеграм має широкий спектр інструментів, які можна індивідуально налаштовувати під власні потреби. 

Вони дозволяють покращити рівень споживання контенту завдяки таким функціям:

  • сортування каналів та чатів по папкам;
  • архівування, вимкнення сповіщень;
  • закріплення найважливіших чатів вгорі стрічки.

А також значно полегшити роботу з контентом і контролювати кількість та якість своїх підписників:

  • внутрішня статистика телеграм-каналів;
  • налаштування ботів для постингу;
  • робота з коментарями, опитування та вікторини.

Різноманітні формати взаємодії

Телеграм має різні формати взаємодії зі своїми користувачами:

  • канали;
  • групи;
  • боти.

Вони різні, і вибір формату залежить від цілей, яких ви прагнете досягти. Для отримання фідбеку й детального обговорення певних тем підійдуть групи, де спілкуватися між собою можуть всі учасники.  Для регулярного інформування користувачів або ведення блогу — канал. А для надання конкретних послуг частіше використовують саме ботів, адже в них можна налаштувати доволі широкий і складний функціонал. 

Тому месенджер перетворюється на інструмент, у якому не лише слідкують за новинами, а й вирішують особисті або робочі задачі і спілкуються з близькими та колегами.

Багатофункціональність платформи

телеграм

Телеграм як платформа може виконувати багато функцій. Ось деякі популярні напрямки використання:

  • месенджер для спілкування;

повідомлення

  • інформування населення (канали з новинами); 
  • тематичні канали (блоги, присвячені вузьким тематикам, наприклад, політика, материнство, кулінарія, спорт тощо);
  • просування власного бренду, самовираження, налагодження ближчого контакту зі своєю аудиторією (актуально для публічних осіб, артистів, музикантів, бізнесменів, журналістів тощо);
  • налагодження комунікації органів місцевого самоврядування з людьми (політики та офіційні представники влади в регіонах);

зеленський, новини

  • освіта й саморозвиток (блог із навчальними матеріалами, тестами, корисними порадами, статтями, підручниками тощо)
  • пошук роботи, працівників, житла;
  • боти для отримання послуг, благодійність та соціальні проєкти (психологічна допомога, матеріальна допомога тощо);

NFT

  • продаж або купівля будь-яких товарів і продуктів, надання послуг;

скрін

  • розважальні або пізнавальні канали (з розважальними статтями, присвячені культурі, мистецтву тощо);

Для будь-якої ніші можна знайти певну кількість телеграм-каналів, груп і підписників, які зацікавлені в тій чи тій тематиці.

То чому телеграм?

Телеграм – це платформа з великою лояльною аудиторією, готовою до споживання контенту й надання фідбеку у відкритих коментарях, реакціях на пости, опитуваннях тощо. Зручна у функціональному використанні й різноманітна у форматах взаємодії із користувачами. 

Телеграм чудово підійде для тих, хто готовий до продуктивної взаємодії зі своїми клієнтами, бажає створити нішевий продукт або навпаки стати доволі популярним в межах цієї платформи

Щодня трафік зростає і стає все важче привернути до себе увагу. Тож якщо ви хочете збільшити кількість лідів для своєї послуги або створити чи підтримати власний бренд, час підключатися до телеграму вже зараз і підкорювати нові вершини разом зі своїми новими підписниками!

Якщо вам цікаво дізнатися більше, залишайте заявку на сайті Neatpeak або пишіть фахівцям у телеграмі: сюди. Тут вам підкажуть, що робити далі!

Рубрика:
eРубрика
952

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: