fbpx
Сьогодні
Що відбувається 12:30 20 Бер 2022

Хроніка подій: двадцять п’ятий день оборони України від російської агресії

English version here

Сьогодні 20 березня і вже двадцять п'ять дні триває військовий напад росії на Україну. Розповідаємо про всі поточні новини. Матеріал буде постійно оновлюватися.

Що сьогодні?

Головне.

19 березня ЗСУ ліквідували двох високопоставлених російських командирів: заступника керівника Чорноморського флоту та заступника керівника інженерних військ Західного воєнного округу РФ, повідомив радник очільника МВС Денисенко.

У суботу, 19 березня, противник суттєво зменшив свою присутність в українському небі. Тому, на жаль, протиповітряна оборона сьогодні збила всього три вертольоти російських фашистів. Але денний план утилізації повітряних рашистів не виконано, – звітує командування Повітряних Сил ЗСУ.

Хроніка подій: двадцять п'ятий день оборони України від російської агресії (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

Всього станом на цю годину, за минулу добу, безповоротні втрати ординців сягнули:

  • до 50 чоловік піхоти, 
  • 2 танків, 
  • 2 БТР, 
  • 1 МТЛБ, 
  • 1 БТР вони залишили на полі бою,
  • декілька вантажних автомобілів. 

"Воєнний час добре показує мізерність особистих амбіцій тих, хто намагається поставити партію чи карʼєру вище за інтереси держави", — президент Зеленський заявив про припинення діяльності на час воєнного стану партій ОПЗЖ, "Опоблоку", "Партії Шарія", а також соціалістичних партій. Рішення прийняли через "зв'язки деяких партій з росією".

Начальник 652-ї групи Інформаційно-психологічних операцій російських терористичних військ отримав сувору догану за слабку роботу зі створення так званої "Херсонської народної республіки". Кремлівське керівництво не задоволене тим, що через народний спротив немає навіть умовно-показової "картинки".

За інформацією ГУР,  в Україну перекидають чергові групи бойовиків для ліквідації Зеленського, Єрмака та Шмигаля

Володимир Зеленський підписав указ про єдине мовлення для всіх українських телеканалів при воєнному стані.

Сьогодні наші захисники збили ракету Точка-У.  Вона не змогла принести смерть в наші міста та села.

Армія додатково отримає майже 68 мільярдів гривень на підсилення флоту. Фінансування Збройних Сил України збільшиться на 67,56 мільярда гривень. Відповідний закон підписав 20 березня Президент Володимир Зеленський. 

Джерелом додаткових коштів став офіційний кредит від Великої Британії на підтримку обороноздатності ЗСУ. За ці гроші Україна збирається закупити у британців два протимінні кораблі. 

Гуманітарні коридори

Хроніка подій: двадцять п'ятий день оборони України від російської агресії (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

Міністерка реінтеграції Верещук повідомила про гуманітарні коридори, які мають запрацювати 20 березня:

  • Маріуполь — Запоріжжя. Автобуси для маріупольців чекатимуть у Бердянську, у місті продовжуватимуть заправляти приватні авто, які їдуть з Маріуполя. Також для маріупольців організований транспорт з Мангуша до Бердянська і Запоріжжя.
  • Бобрик, Тарасівка — Бровари.
  • Бородянка — Біла Церква. 
  • З Харкова доставлять гуманітарну допомогу у Вовчанськ, Рогань та Нову Рогань.

16:30 – Ірина Верещук попереджає, росіяни можуть готуватися до захоплення гуманітарної колони за маршрутом Харків-Мала Рогань.

Ірина Верещук підбила підсумки дня:

З 7 гуманітарних коридорів сьогодні спрацювало 4. Всього евакуйовано 7 295 людей

Донецька область: Маріуполь — Запоріжжя: евакуйовано 3 985 людей

Київська область: с. Бобрик — Бровари: вдалося евакуювати 2 000 людей, с. Тарасівка — Бровари: евакуювали 1 310 людей, Бородянка — Біла Церква: евакуація була зірвана 

Харківська область: Харків — с. Рогань: вдалось доставити гуманітарну допомогу, Харків — с. Мала Рогань: доставку гуманітарної допомоги зірвано

Допомога для Вовчанська, Харківської області: пропав зв'язок з 6 людьми, які перевозили гуманітарну допомогу – 5 водіїв і 1 лікар.

Перемовини України з росією

Швейцарія готова виступити в ролі посередника або прийняти переговори між Україною і росією. Про це заявив президент конфедерації Іньяціо Кассіс, виступаючи на мітингу в Берні, який проходив під гаслом "Солідарність з Україною, припинити війну!". Кассіс додав, що "Швейцарія поєднує у собі нейтралітет та гуманітарну традицію".

За словами Арахамії, перемовини між Україною та росією відбуваються кожного дня на рівні експертних груп. Чергова онлайн-зустріч делегацій України та рф планується 21 березня.

А президент Украіни Зеленський знову заявив, що готовий до переговорів з путіним. Прямі перемовини Зеленського з путіним підтримують 74% українців: результати опитування "Рейтинг".

"Я готовий до переговорів. Без них ми не зможемо припинити цю війну. Маємо використовувати будь-який формат, будь-який шанс, щоб мати можливість поговорити з путіним. Якщо ці спроби зазнають невдачі, настане Третя світова війна", – сказав Зеленський.

Мирний атом

Персонал Чорнобильської АЕС, який перебував в заручниках у окупантів, нарешті евакуювали! Їм на заміну для обслуговування АЕС відправилися 46 добровольців-працівників станції.

20 березня вдалося евакуювати 64 особи: 

  • 50 осіб змінного персоналу ЧАЕС; 
  • 9 службовців Національної гвардії України; 
  • 1 службовицю Державної служби надзвичайних ситуацій; 
  • 4 "сталкерів".

Нагадаємо, що персонал, перебував на робочих місцях близько 600 годин, героїчно виконуючи свої професійні обовʼязки та підтримуючи належний рівень безпеки, — "Енергоатом". 

Хто поїде в Україну? 

Про фінансову допомогу, зброю та добровольців

Найближчими днями в Україну надійдуть системи протиповітряної оборони та інше озброєння від США, – повідомив секретар РНБО Олексій Данилов.

Оголосило про нову допомогу Україні і Австралія. Країна надасть Україні військову допомогу на $21 млн. Ще $30 млн підуть на гуманітарну допомогу. Крім того, Австралія запровадила заборону на експорт глинозему та алюмінієвих руд у Росії.

В Україну з Греції прибув автопотяг гуманітарного призначення вагою близько 14 тонн у межах спільних гуманітарних ініціатив Командування об'єднаних сил Збройних Сил України. Командувач об'єднаних сил ЗС України генерал-лейтенант Сергій Наєв зазначив, що вантаж складається з різних медикаментів, харчових продуктів, консервованої їжі та одягу.

Допомога біженцям і тим, хто їх приймає

Австралія надасть евакуйованим українцям тимчасові гуманітарні візи. Вони дозволять працювати і отримувати медичну допомогу в Австралії упродовж 3 років.

Громадяни України, які в'їхали до Чехії після російського вторгнення, з наступного тижня зможуть працювати на території країни без спеціального дозволу.

Українці у Польщі можуть скористатися безкоштовною допомогою повітового відділу служби зайнятості або воєводського відділу ринку праці. Допомога включає підтримку у пошуку роботи – це працевлаштування та надання консультацій з питань професійної орієнтації. 

Новини з-за кордону

"Було б помилкою нормалізувати відносини з Путіним після подій в Україні". Про це заявив прем'єр-міністр Великобританії Джонсон. 

Японія вимагає від Індії чіткої реакції на розв'язану рф війну в Україні. Індія наразі дотримується нейтралітету та ігнорує конкретних коментарів щодо злочинних дій росії в Україні. Прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда сказав своєму індійському колезі Нарендрі Моді, що вторгнення орди в Україну похитнуло "основу міжнародного порядку". На його переконання, Індія повинна чітко відреагувати на це. Нагадаємо, Індія утрималася від голосування за резолюцію Генасамблеї ООН, з вимогою вивести війська московитів з України.

У США підтвердили використання росією гіперзвукових ракет "Кінжал". Це перше відоме застосування таких ракет у бойових діях, – CNN.

Національна асоціація угорських журналістів (MÚOSZ) закликала ЄС заборонити трансляцію російського пропагандистського каналу RTR Planeta у Євросоюзі.

Позиція Китаю щодо війни в Україні "об'єктивна і справедлива, вона відповідає побажанням більшості країн"- МЗС Китаю. "Справедливість" ця дуже своєрідна – одночасно з заявами про об'єктивність і справедливість, Китай сьогодні намагався зняти питання війни росії в Україні з порядку денного G20.

21:30 – посол Китаю в США Цінь Ган заперечує чутки про те, що КНР направляє Росії озброєння. Заявив, що Пекін намагається сприяти мирним переговорам.

США підтвердили перше в історії бойових дій використання рф гіперзвукових ракет "Кинжал". Про це повідомили у CNN із посиланням на офіційні особи Штатів. Ця ракета розвиває швидкість у п'ять разів більша за швидкість звуку (понад 6000 км/год).  Низька траєкторія польоту у поєднанні з високою швидкістю та маневреністю ускладнює виявлення гіперзвукових ракет супутниками та радарами протиракетної оборони.

Девід Бекхем віддав свою сторінку в інстаграмі на 71,4 мільйонів підписників очільниці Харківського перинатального центру.

Шість країн уже розпочали розслідування військових злочинів росії, повідомила генпрокурор Ірина Венедиктова. Це Естонія, Литва, Німеччина, Польща, Словаччина, Швеція. Україна тісно співпрацює з ними, щоб прискорити обмін інформацією та доказами.

Що там на росії

Хроніка подій: двадцять п'ятий день оборони України від російської агресії (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

Керівництво кремля настільки боїться оголошувати повну мобілізацію та озброювати доросле населення, що розглядає можливість залучення до бойових дій неповнолітніх громадян рф. Відповідний наказ "Про організацію залучення членів військово-патріотичного громадського руху "Юнармія" до проведення спеціальної операції на території України" підписано міністром оборони рф шойгу. В наказі йдеться про підготовку звітності потенційного людського резерву у віці 17-18 років для залучення до бойових дій у складі окупаційної армії. 

У школах Петербурга почали переносити всеросійські перевірочні роботи через дефіцит паперу. Директорам деяких шкіл рекомендували призупинити проведення ВВР, якщо вони проводяться не в електронному вигляді. Проблема у нестачі паперу: фінська хімічна компанія Kemira перестала постачати в Росію та Білорусь хлорат натрію, за допомогою якого його відбілювали.  У зв'язку із цим місцевий виробник зупинив випуск листів А4. На тлі ситуації ціни на папір злетіли, часто перевищуючи 1000 рублів за пачку.

А що чутно про Білорусь?

Російська військова техніка підходить до білоруського кордону, щоб з певними силами спробувати проникнути на територію України. Про це сказав радник міністра МВС Вадим Денисенко в ефірі єдиного телемарафону: "В цілому ми розуміємо, де вони заходять, куди вони заходять, ми розуміємо, що росіяни не полишають ідеї зробити ще одну спробу штурму міста Київ. Ну що ж, будемо з ними воювати". Також він назвав тривожним сигналом, що білоруські дипломати покинули територію України.

МОЗ заборонило продаж та застосування білоруських лікарських засобів.

Три білоруські банки потрапили під санкції ЄС та відключені від системи SWIFT. Це Банк розвитку Білорусі, "Білагропромбанк" та банк "Дабрабут".

На фоні цього росія відстрочила Білорусі погашення зобов'язань за держкредитами на 5-6 років. Що Лукашенко пообіцяв за цю "послугу", залишається тільки здогадуватися.

Російський брехунець 

Російські засоби масової інформації продовжують розповсюджувати фейки про використання хімічної зброї українськими військовими. Російське видання "РИА Новости" заявило про те, що Збройні сили України нібито зберігають хімічні речовини в одній зі шкіл у Миколаївській області. Це вже якась нав'язлива ідея з цією міфічною "хімічною зброєю".

Санкціями по агресору!

Франція заморозила загалом 172 мільярди євро, які належали Центробанку рф та російським олігархам. Ці активи не були вилучені, втім, їхні власники більше не зможуть ними скористатися, перепродати чи монетизувати.

Остання з "великої четвірки" нафтосервісних компаній нарешті йде з росії. У "велику четвірку" входять Baker Hughes (BHI), Halliburton (HAL), Schlumberger (SLB) та Weatherford International (WFT). Остання 20 березня нарешті оголосила про вихід з ринку окупанта. 

Життя з урахуванням бойових дій

Продовольства в Україні вистачить на цей і наступні роки, заявив заступник керівника ВП Ростислав Шурма. "Запасів пшениці, кукурудзи, олії, базових продуктів на складах, на елеваторах достатньо на 3-5 років, оскільки завжди ми 70-80% цього продукту експортували. Тому ми точно прогодуємося".

Вагітні, які переїхали через бойові дії, можуть отримувати медичну допомогу безкоштовно — повідомили в НСЗУ.

93% опитаних соцгрупою "Рейтинг" вірять у те, що Україна зможе відбити напад Росії. Впевнені – ми переможемо у всіх регіонах країни!

Укрзалізниця повертає платний проїзд неевакуаційними поїздами, а також закордонними рейсами. При цьому евакуаційні поїзди внутрішнього сполучення та міжміські електрички залишаться безкоштовними. "2,75 млн українців та громадян інших країн вже врятовано залізницею і доставлено до безпечних місць – і ми продовжимо це робити, свідомо лишаючи всі внутрішні евакуаційні рейси безкоштовними. Це питання честі для нас, адже будь-хто повинен мати можливість убезпечити себе та своїх близьких, покинувши найбільш "гарячі" точки у безпечних вагонах Укрзалізниці, – каже Олександр Перцовський, керівник пасажирського напрямку Укрзалізниці.

Ще одна новина від залізничників. У Києві працюватиме залізничний рейс Дарниця-Святошин: щоб з лівого берега легше  потрапити на правий. наприклад до Центрального вокзалу. Рейс запускають, адже поки червона лінія метро працює з обмеженнями, а автосполучення між берегами ускладнене. 

Вартість проїзду 15 гривень, квитки можна придбати у роз'їзного касира на борту або в чат-боті Укрзалізниці.

А українським водіям тепер заборонено використовувати відеореєстратори. Такі обмеження діятимуть лише під час війни. Це необхідно для запобігання розголошенню інформації ворогові про позиції та переміщення ЗСУ.  Заборона діє у всіх регіонах України.

З 21 березня мережа «Сільпо» тимчасово зачинить магазини у Києві, Київській, Житомирській та Чернігівській областях. У Києві не працюватимуть 34 магазини, водночас роботу продовжать 112 супермаркетів. "У зв'язку з воєнними діями ми перебудовуємо наші логістичні маршрути та налагоджуємо постачання. Як тільки зможемо повноцінно забезпечувати поставки – ми відразу відкриємо магазини", – повідомили у пресслужбі Fozzy Group.

Домовласники, які безкоштовно прийняли переселенців отримають близько 450 грн/місяць для компенсації комуналки. Про це повідомив міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.  Оформити виплату можна через органи місцевого самоврядування, сайт "Прихисток", а пізніше послуга з'явиться в "Дія."

Київ

Ніч пройшла відносно спокійно, попри постійні повітряні тривоги. Ворог відмовився від активних дій та активно окопується, зводить фортифікаційні спорудження, намагається налагодити логістику. Бої та обстріли в Макарові, Бучі, Гостомелі, Ворзелі.

Загарбник веде хаотичний обстріл соціальної інфраструктури та житлових масивів. Переміщення ворога зафіксовано в Вишгородському та в Броварському районах.

Російська армія майже повністю втратила зведений загін 331-го гвардійського парашутно-десантного ударного костромського полку. Вижив лише один окупант.

15:00 – Під Києвом окупанти підірвали пожежну автоцистерну, постраждало 8 рятувальників.

16:00 –  у Святошинському районі Києва внаслідок потрапляння уламків снаряду загорівся житловий будинок. Рятувальники вже загасили пожежу. Наразі відомо про 5 постраждалих.

Сили спеціальних операцій, Головне управління розвідки та Грузинський Легіон підірвали цілу колону окупантів. Про це інформує ССО у Фейсбуці. Військові Зазначали, що жива сила опізнанню не підлягає.

На Київщині заборонили ходити в ліс. Такі обмеження вводяться на період війни. У ліс наразі можуть заходити тільки військові, представники силових структур, місцевого самоврядування і люди, які задіяні у лісовому господарстві.

Донеччина і Луганщина

Хроніка подій: двадцять п'ятий день оборони України від російської агресії (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

У Луганській області не залишилося жодного населеного пункту, який не постраждав би від орди, – Гайдай

Російські війська скинули бомби на школу мистецтв у Маріуполі, де ховались близько 400 людей, повідомляє Маріупольська міська рада. Інформації про загиблих та травмованих наразі немає. Будівля зруйнована, під завалами залишаються люди.

Мешканці Маріуполя, які втекли від бомбардувань російських окупантів до Мангуша та Мелекіно, помирають від голоду. Окупанти не погоджують "зелений коридор" і не дозволяють надійти гумконвоям — повідомляє очільник Донецької ОВА Павло Кириленко.

24 будинки зруйнували росіяни в Рубіжному та Сєвєродонецьку за минулу добу, врятовано сімох людей.

12:00 – терористи російської армії обстріляли Маріуполь 4 кораблями військово-морського флоту росії. – повідомляє "Азов". Ворог продовжує цинічно руйнувати українське місто використовуючи весь доступний йому арсенал. Після авіації, артилерії, різних систем та танків окупанти нищать місто важким озброєнням бойових кораблів.

Натомість полк "Азов" знищив спецназ ГРУ військової частини з Кабардіно-Балкарської Республіки. А морські піхотинці в Маріуполі захопили 2 ординських ГАЗ та Тигр спецназу рф.

ЗСУ знищили російський склад з пальним на Луганщині. Також вони "мінуснули" паливозаправний автомобіль і танк окупантів.

56 загиблих у Кремінній. Ще 11 березня російські окупанти з танка обстріляли будинок для людей похилого віку в Кремінній.  Цинічно та навмисно.  Просто підігнали танк, поставили навпроти будинку та почали стріляти", — зазначив Сергій Гайдай, голова ЛОА. 15 людей, що вижили, окупанти викрали і вивезли на окуповану територію до Сватового, в обласний геріатричний інтернат. Гайдай додав, що дістатися місця трагедії досі неможливо.

А сьогодні Гайдай пообіцяв, що Рубіжне на Луганщині будуть зачищати від рашистів і окупантів з ОРДЛО. "Кілька днів і Рубіжне буде повністю українським. Окупанту не допоможе і свіжомобілізоване "гарматне м'ясо". Хочете жити – здавайтеся в полон!" — попередив Гайдай.

Харків і область

Окупанти цієї доби нанесли 38 артилерійських, мінометних ударів та обстрілів із із РСЗВ: це райони Салтівка, Циркуни, ХТЗ, Дергачі.

Зранку українські військові знищили спробу проникнути в Харків російським підрозділам диверсійно-розвідувальним груп. Окупанти відкривали вогонь з кулеметів та стрілецької зброї. Але наші бійці розгромили окупантів. 

У напрямку на Ізюм противник намагався прорвати оборону наших військ, однак безуспішно. Крім того того, Українська армія  під Ізюмом ліквідувала полковника, заступника керівника інженерних військ Західного воєнного округу Російської Федерації.

Артилерія 58-ї окремої мотопіхотної бригади імені гетьмана Івана Виговського розбила склад боєприпасів російських загарбників.

В Ізюмі тепер своя "Чорнобаївка". Російські окупанти вже вкотре намагаються звести свій блокпост біля посту поліції на виїзді з міста Ізюм, але Збройні сили України раз-за разом відправляють їх там в пекло.

15:00 – На Харківщині прикордонники затримали двох російських диверсантів. Один намагався пересуватися на викраденій автівці, а інший сидів у лісі і фіксував дані про розміщення наших сил.

З Екопарку під Харковом вдалось евакуювати чотирьох орангутанів, 9 шимпанзе та 22 альпаки. Частину тварин прийняв Харківський зоопарк.

Дніпропетровщина 

Окупант Олег Царьов, який прибув до України з російськими військами, звернувся до Юрія та Олександра Вілкула, який очолює Кривий Ріг, і запропонував їм "піти на співпрацю з російською армією". Олександр Вілкул відправив зрадника за російським військовим кораблем.

"Кадировців, вбитих на Дніпропетровщині, ховатимуть у свинячих шкурах", – заявив Михайло Лисенко, заступник мера Дніпра. "Офіційно.  Рішення прийнято.  Усі кадировці, вбиті на території Дніпропетровської області, будуть зашиті та поховані у свинячих шкурах.  Дякуємо м'ясокомбінатам міста.  Подивимося, як їх приймуть там на небі. Тварі", – написав він.

Житомирщина

Стандартні нічні тривоги. Ракетний удар по одному з сіл Коростеньського району. Зруйновано промислову будівлю. Жертв немає.

Сумщина

Артобстріли передмістя Сум тривають вже тиждень, не обійшлася без них і ця ніч. Також вночі була повітряна тривога.

16:00 – поблизу Сум українські захисники знищили військову техніку росіян. На металобрухт перетворилися танк та вантажівки окупантів.

Миколаївщина

Були обстріли міста з градів, повітряна тривога. Продовжуються бої в області. Проходить евакуація з сіл, які відстояли, та доставлення гуманітарки. У частині населених пунктів відсутнє тепло та світло.

Чудова новина з Миколаївщини! ЗСУ захопили найновішу командно-штабну машину армії рф, що є елементом автоматизованої системи управління військами. Разом з машиною українські воїни отримали і доступ до повної інформації щодо позицій та сил ворога. Знищено цілу колону окупантів, здобули багато трофейної техніки.

Крім того, у Миколаєві почали демонтаж білбордів та МАФів для того, щоб спрямувати їх на допомогу українській армії. Кім закликав продавців та власників МАФів забирати звідти весь товар, в іншому випадку продукцію також відправлять на потреби армії або на склади.

Херсонщина

Хроніка подій: двадцять п'ятий день оборони України від російської агресії (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

Ніч неспокійна, по області було чутно звуки вибухів, обстрілів. Ця інформація уточнюється. Загалом ситуація на Херсонщині з кожним днем наближається до критичної. У більшості віддалених районів та тих громадах, де перебувають окупанти, майже гуманітарна катастрофа.

Щодня збільшується кількість місць, де росіяни роздають свою гумдопомогу. Все це робиться під фільмування відеокамер ворожих ЗМІ.

На Херсонщині загарбники поширюють листівки з пропозиціями звернутися до окупаційної адміністрації. Громадянам обіцяють скасування кредитних боргів, а місцевим підприємцям преференції у веденні бізнесу.

Сьогодні в Херсоні та Каховці знову мітинги проти окупантів. На них вийшло тисячі безоружних українців. Вони тримають українські прапори та скандують "Слава Україні!", "Домой, пока живой!".

15:00 – Окупанти відпустили журналіста з Каховки, якого утримували у полоні. Олег Батурін заявив, що його катували увесь цей час.

У окупованому Херсоні у власному автомобілі розстріляли помічника колаборанта Володимира Сальдо, який підтримав окупацію Херсона.

Чернігівщина 

Чернігів потерпає через гуманітарну катастрофу. У місті немає електрики та тепла. На околиці обстріляли опорну лікарню – пацієнти лежать у холодних приміщеннях з вибитими шибками.

Російські військові обстріляли Ніжин та продовжують хаотичні обстріли Чернігова, повідомив голова ОВА Чаус.

ЗСУ знищили колону російської техніки на Чернігівщині.

Вінниччина

77 пожеж в екосистемах загасили пожежники на Вінниччині за останню добу. Через це знищено понад 127 гектарів родючого ґрунту.

Житомирщина

Минулої доби російські загарбники обстріляли шість сіл на території Народицької громади Житомирської області.

В одному з сіл Коростенського району спіймали мародерів. Чоловік та жінка обікрали хату загиблого Захисника України.  Селяни "виховували" мародерів всім селом".

Запоріжжя

Орки знову викрадають посадовців з метою залякування населення. В Енергодарі окупанти викрали першого заступника міського голови Івана Самойдюка, повідомив міський голова Дмитро Орлов.

В Бердянську теж мітинги. Приблизно 200-250 людей вийшли на мирну акцію протесту проти російської окупації. Люди зібралися на набережній міста. Окупанти почали їх бити та затримувати.

 

 

3
1246

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: