fbpx
Сьогодні
12:37 01 Лют 2019

Занесення лося європейського до Червоної книги було єдиним правильним рішенням, - Мінекології

"Занесення лося європейського до Червоної книги було єдиним правильним рішенням для збереження його популяції в Україні" – заступник  міністра екології та природних ресурсів Василь Полуйко.

Також він зазначив, що будь-які дискусії з цього приводу є абсурдними.

Про це він заявив під час панельної дискусії в Укрінформі, організованій представниками Київського зоопарку та ГО «Юристи за захист тварин». Повідомляє Мінприроди в Фейсбуці.

«Ми «звірили годинники думок» з науковцями, зоозахисниками та громадськістю, які беззаперечно підтримують позицію Мінприроди щодо занесення лося до Червоної Книги. І вкотре переконалися, що рішення якому передував колосальний супротив і брудна інформаційна кампанія – було правильним. Лось європейський і на даний момент залишається червонокнижним видом тварин.

Боротьба за збереження лося не припиняється. Черговий етап, 4 лютого 2019 року в Окружному адміністративному суді м. Києва. І компромісу тут бути не може. Ми європейська країна і маємо як і інші держави докласти зусилля для збереження зникаючих біовидів», – зазначив Василь Полуйко.

Нагадаємо, що В Україні лося виключили із Червоної книги, і навіть дозволили полювання на нього

Після чого Мінекології подало апеляцію для повернення лося до Червоної книги

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: