fbpx
Сьогодні
17:21 16 Гру 2018

Битва за життя: Мінекології подало апеляцію для повернення лося до Червоної книги

Міністерство екології та природних ресурсів України подало до Шостого апеляційного адміністративного суду апеляційну скаргу щодо рішення Окружного адміністративного суду м. Києва, яким скасовано наказ про занесення лося європейського до Червоної книги України.

Про це передає AgroNews.

Мінприроди наполягає, що суд оцінював не саму процедуру ухвалення міністерського наказу, яка відбулася без порушень, із дотриманням норм національного законодавства, а висновок наукової установи – Національної комісії із питань Червоної книги України НАН, яким державі рекомендовано взяти тварину під захист. Згідно з науковими даними, цей вид тварин потребує захисту та підпадає під категорію "вразлива".

У Мінприроди як органу влади, який формує державну політику в природоохоронній сфері, немає підстав не довіряти висновкам Національної комісії з питань Червоної книги, які базуються на науковому аналізі популяції лося на території України.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: