fbpx
Сьогодні
Фото 23:03 02 Гру 2022

Трисезонний спальник Turbat Ultar українського виробництва визнали найкращим у світі

Український трисезонний спальник Turbat Ultar визнали найкращим у світі за версією ISPO Award 2022.

Уперше український бренд Turbat отримав ISPO Award – головну нагороду в індустрії туристичного спорядження, яку можна порівняти з "Оскаром" у кінематографі. Визнання вони здобули за інноваційний спальник Turbat Ultar, який розробив Макс Перегінка – програміст, ґік туристичного спорядження, мандрівник, а тепер і воїн ЗСУ.

Трисезонний спальник Turbat Ultar

За ISPO Award змагаються найбільші виробники світу. Проте цьогоріч саме український спальник вразив цікавими конструктивними рішеннями, влучним балансом ваги, теплоізоляції та зручності. Він важить усього 680 грамів, а спати в ньому комфортно в діапазоні від -2 до +3 градусів. У спальнику можна висунути ноги в нижній частині, ходити табором і мати додаткове тепло, перебуваючи на природі.

Трисезонний спальник Turbat Ultar

У Turbat згадують: "Ще у 2019 році Макс зустрівся з креативним директором Turbat Маріаном Стрільцівим у Львові в індійській кафешці та сказав, що програмувати – це прикольно, але він хоче проєктувати спорядження. На місці вони обговорили концепт і зробили замальовки Ultar: це мало бути щось трисезонне, дуже легке та водночас комфортне. Та й узялися за роботу. Усього було п'ять взірців спальника, у Turbat тестували різні матеріали й утеплювачі, випробовували їх у похідних умовах у Карпатах, на Кавказі й Алясці".

Трисезонний спальник Turbat Ultar

Спальник запустили в продаж у лютому, за кілька днів до повномасштабного вторгнення, і одразу розпродали через нагальну потребу. Тож, попри мандрівне призначення, багато мішків Ultar зараз зігрівають і військових, і цивільних. На матеріали для нових спальників уже очікують із Японії. Шитимуть їх в Україні, використовуючи як утеплювач український білий гусячий пух найвищої якості.

Трисезонний спальник Turbat Ultar

У магазинах спальник вартістю 11 850 грн з'явиться в лютому 2023 року.

Рубрика:
Технології

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: