fbpx
Сьогодні
21:26 15 Лип 2024

Депутата Задорожнього виключили з партії "Слуга Народу": його підозрюють у вимаганні хабаря

Фото: Facebook / Микола Задорожній

Народного депутата Миколу Задорожнього виключили з партії «Слуга Народу». Раніше правоохоронці оголосили йому підозру у справі про вимагання хабаря на ремонті водогону в Сумській області.

Про це повідомила пресслужба партії, пише Рубрика.

Рішення про його виключення ухвалили на засіданні дисциплінарної комісії партії.

На час розслідування справи членство Задорожнього у фракції «Слуга Народу» призупинять. Також його виключать зі складу парламентської тимчасової слідчої комісії з питань облаштування фортифікацій та закупівлі дронів, уточнила речниця фракції Юлія Палійчук.

Сьогодні, 15 липня, правоохоронці оголосили Задорожньому підозру за ч. 4 ст. 368 та ч. 3 ст. 27 Кримінального кодексу України. За даними слідства, він вимагав хабар за неперешкоджання у проведенні тендера щодо ремонту водогону в Охтирському районі Сумської області. Він нібито вимагав 14% від коштів, виділених на ремонт водогону, тобто 3,4 мільйона гривень.

Про Задорожнього

Микола Задорожній — український шоумен, ведучий та організатор святкових заходів, раніше працював в агенції GB Event by Kvartal 95. Також займався викладацькою діяльністю і був учасником гумористичної групи «Брати Гагаріни», що виступала на телепроєкті «Бійцівський клуб».

З 2019 року був народним депутатом від партії «Слуга Народу».

За даними руху «Чесно», наприкінці 2022 року Задорожній проголосував за містобудівну реформу (№5655), яка впроваджувалася в інтересах забудовників і нівелювала вплив громадян на відбудову України. Через спротив громадськості станом на початок 2024 року президент не підписав законопроєкт, а отже, він залишається нечинним.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: