fbpx
Сьогодні
21:00 12 Лип 2024

МЗС відреагувало на абсурдні звинувачення рф щодо ймовірної підготовки Україною підриву дамб біля Києва та Канева

Фото: УНІАН

Міністерство закордонних справ України спростувало російські звинувачення у нібито підготовці Києвом підриву дамб Київської ГЕС та Канівського водосховища начебто для покладання провини на рф.

Про це свідчить коментар дипломатичного відомства, пише Рубрика.

В МЗС зазначили, що не може бути жодної реалістичної мети чи мотиву для України руйнувати власну інфраструктуру чи створювати загрози для власного населення. А щодо нібито «покладання провини на рф» там заявили, що москва «чудово справляється з цим завданням» власними воєнними злочинами.

«Єдиною причиною загроз для цивільних людей і руйнувань критичної інфраструктури в Україні є російська агресія. У разі втілення москвою будь-яких злочинних намірів щодо дамб Київської ГЕС, Канівського водосховища чи іншої інфраструктури відповідальність за такі дії нестиме виключно держава-агресор», — наголосили у відомстві.

За словами дипломатів, справжньою метою таких заяв москви є намагання залякати українське суспільство та ввести в оману міжнародну спільноту і медіа. 

«росія вже багато разів демонструвала таку стратегію: звинувачувати інших у тому, що вчиняє чи планує вчинити сама. Чергові російські фантазії на тему дніпровських дамб — це привід для міжнародної спільноти ще уважніше слідкувати за діями росії», — йдеться в коментарі МЗС.

У відомстві нагадали про найбільший техногенний злочин у Європі за останні десятиліття — підрив росіянами Каховської ГЕС. Там зауважили, що тоді москва так само звинувачувала в цьому злочині Київ, усупереч фактам.

Нагадаємо, у Центрі протидії дезінформації при РНБО України пояснили, що заявами про знищення дамб кремль намагається викликати паніку серед українців. росіяни розраховують, що під упливом страху в Україні будуть вимагати піти на поступки росії, кажуть у ЦПД.

Водночас там запевнили, що у росії немає засобів та можливостей для знищення дамб.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: