fbpx
Сьогодні
15:51 03 Лип 2024

ISW повідомив про бій у районі Журавки на Сумщині: в ОВА прокоментували

Бій, який нещодавно стався в прикордонній частині Сумської області, в районі Журавки, відбувається не вперше: російські ДРГ також намагалися зайняти й село Лукашівка, однак зазнали значних втрат.

Про це розповів голова Сумської ОВА Володимир Артюх в ефірі телемарафону.

Журавка знаходиться менше ніж за 2 км від кордону з рф та приблизно за 35 км на північний схід від Сум.

У звіті Інституту вивчення війни за 1 липня, аналітики аналізують опубліковані 30 червня кадри з геолокацією, які показують, як "ЗСУ обстрілюють обмежені позиції росіян у будинках і лісі на північ від Журавки Сумської області".

"Наразі незрозуміло, чи російські сили встановили постійну присутність на цих позиціях, потенційно готуючись до більшої російської наступальної операції в Сумській області, чи ці позиції були результатом обмеженого транскордонного російського рейду в Сумську область", – зазначають у документі.

Журавка Сумська область

Журавка, Сумська область. Фото: deepstatemap.live

Як зазначив очільник області, взагалі то Сумська область має понад 560 км лінії зіткнення з російською федерацією. Тому практично кожного дня відбуваються вогневі зіткнення, зіткнення особого складу російських ДРГ, які намагаються зайти на територію України.

"Тому те, що було зазначено вами по Журавці, це, мабуть не виключення, а навпаки система. Наші збройні сили застосовують відповідні підрозділи, які знищують ворога, який намагається зайти. В Журавці це були намагання сконцентрувати невеликі підрозділи, але ворог отримав відповідь", – розповів Артюх.

Він також зазначив, що у Лукашівці теж були намагання декількох ДРГ зайти в цей населений пункт.

"І теж були знищені, там десятки знищених ворожих солдатів", – додав голова ОВА.

Що відомо про намір наступу росії на Сумському напрямку

Глава ГУР Буданов в інтерв'ю New York Times заявив, що російсько-окупаційні війська можуть розпочати нову атаку північніше Харкова, у Сумській області.

Інститут вивчення війни зазначає, що російські війська концентрують обмежені, недоукомплектовані й незгуртовані сили на Сумському напрямку. Однак навіть таке російське угруповання зможе українські сили розтягти вздовж ширшого фронту.

Крім того, російські диверсійно-розвідувальні групи активізувалися на території Сумської області. Основною ціллю ДРГ є знайти місця розташування українських підрозділів та дізнатися, як побудована оборона, щоб надалі завдавати туди ударів з потужного озброєння.

Водночас місцева влада Сумської області запевняє, що російська армія не матиме достатньо сил для наступу на регіон, одночасно атакуючи й інші області України, зокрема Харківщину.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: