fbpx
Сьогодні
10:43 30 Чер 2024

В Україні розпочали серійно виробляти БпЛА з дальністю ураження понад 1000 км

English version here

Фото: jouav.com

В Україні запустили серійне виробництво ударних дронів з дальністю ураження понад 1000 кілометрів.

Про це розповів генеральний директор "Укроборонпрому" Герман Сметанін в інтерв'ю АрміяInform.

"За доволі стислий проміжок часу ми розробили та запустили в серійне виробництво власні далекобійні ударні дрони. Зараз вони уражають стратегічні об'єкти ворога на відстані більш як 1000 км", – сказав очільник збройової компанії.

Як вважає директор "Укроборонпрому", копіювати підходи росії до такого виробництва не варто. Він зазначив, Україна стала "нелінійною та інноваційною" у виробництві дронів.

"Росія має величезні ресурси та надпотужну промисловість, тому сліпо копіювати її підхід немає жодного сенсу. Ми змушені бути більш гнучкими та винахідливими.

Свого часу Давид зрозумів, що боротися із Голіафом методами самого ж Голіафа – хибна ідея. У підсумку він обрав ту зброю, яка могла принести перемогу, та вміло застосував її", – додав Сметанін.

Гендиректор компанії зауважив, що чималий внесок для цього зробили наші підприємства, які налагодили тісну співпрацю з приватниками та допомогли їм масштабувати виробництво.

"Ми дуже швидко навчаємося нового. Наші фахівці швидко опанували ремонт і обслуговування різноманітної техніки, яка надходить від союзників. Також ми постійно вдосконалюємо наше озброєння, з огляду на досвід його бойового використання, дослуховуємося до думок військових та орієнтуємося на реалії сучасної війни", наголосив Сметанін. 

Що відомо про виробництво в Україні БпЛА дальнього радіуса

Нагадаємо, що ще у червні 2023 року Україна успішно застосувала свій безпілотний літальний апарат з дальністю ураження тисяча кілометрів.

А вже у лютому цього року міністр цифрової трансформації Михайло Федоров заявив, що у 2024 році Україна виготовить тисячі безпілотників дальньої дії. Вони зможуть завдати ударів по глибокому тилу РФ.

Окрім того, кілька десятків робітників в ангарі на заході України збирають безпілотники, які використовують для завдавання ударів в далекому російському тилу.

До того ж в Україні розробили секретний ударний безпілотник з дальністю ураження 800 кілометрівУкраїнські експерти розкрили характеристики української розробки – далекобійного дрона "Морок".

Також почали виготовляти серійно вітчизняні ударні БпЛА літакового типу Cobra, які розробили інженери із Кривого Рогу: дальність їхнього польоту становить до 300 км.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: