fbpx
Сьогодні
16:59 28 Чер 2024

Згідно з безпековими угодами Україна отримуватиме 60 млрд доларів щорічно протягом наступних 4 років

English version here

Фото: Урядовий портал

Україна підписала вже 20 безпекових угод із союзниками, зокрема з ЄС та США, зазначив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Уряду 28 червня.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Урядовий портал.

«Це унікальна історія, яка відкриває нові можливості для співпраці в оборонній сфері та дає основу для нашої майбутньої безпеки в мирний час», — зауважив очільник Уряду.

Згідно з цими угодами, в наступні 4 роки міжнародні партнери планують надавати Україні загальну військову підтримку на 60 млрд доларів щорічно.

«Сьогодні всі наші сили, ресурси та енергію ми направляємо на перемогу України. Робимо для цього все можливе. Завдяки продуктивній роботі української команди за лідерства Президента України Володимира Зеленського червень був насичений важливими перемогами для нашої держави», — підкреслив Денис Шмигаль.

Як наголосив Прем'єр-міністр, тільки сильна коаліція здатна забезпечити перемогу України.

Нагадаємо, що минулого року лідери G7 погодили надання Україні гарантії безпеки. Україна підписує з кожною з країн-партнерів окрему безпекову угоду, термін дії якою – 10 років.

Угоди містять подібні положення, зокрема щодо підтримки України під час війни, зобов'язання щодо військової, гуманітарної та фінансової допомоги. Крім того, союзники зобов'язуються підтримати шлях України до ЄС та НАТО.

Проте кожна з угод містить індивідуальні зобов'язання країн з огляду їх економічні чи військові можливості. Вчора, 27 червня, Президент України Володимир Зеленський підписав угоди про гарантії безпеки з ЄС, Литвою та Естонією.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: