fbpx
Сьогодні
Фото 09:41 27 Чер 2024

Українські екіпажі протимінних кораблів готуються до старту навчань "Сі Бриз-2024"

Фото: ВМС ЗСУ

Разом з корабельною групою НАТО екіпажі українських протимінних кораблів виконують маневрування в морі з метою відпрацювання спільних дій перед тим, як почати виконання спільних завдань в рамках навчань "Сі Бриз 2024".

Про це в Фейсбуці повідомляє Управління комунікацій Командування Військово-Морських сил Збройних сил України, передає Рубрика.

Фото: ВМС ЗСУ

"Другий день поспіль екіпажі українських протимінних кораблів разом з корабельною групою НАТО виконують маневрування в морі з метою відпрацювання спільних дій перед тим, як приступити до виконання спільних завдань. Команди виконують прийоми маневрування, зокрема в складних навігаційних умовах, налагоджують взаємодію, перевіряють взаємосумісність. Також відпрацьовують різноманітні дії з метою скорочення часу на реагування та ухвалення рішень", – йдеться в повідомленні.

Фото: ВМС ЗСУ

Фото: ВМС ЗСУ

Зазначається, що важливим елементом підготовки стало проведення практичних стрільб у морі з метою знищення небезпечних предметів.

Фото: ВМС ЗСУ

Метою подібних вправ, додали в Управлінні комунікацій, є:

  • тестування навичок з маневрування та навігації,
  • уміння управляти кораблем,
  • взаємодіяти зі своєю командою.

Фото: ВМС ЗСУ

Саме це є визначальним під час спільної роботи в морі.

Попереду в екіпажів кораблів багато спільних дій під час проведення активної фази навчань, яка розпочнеться невдовзі.

Фото: ВМС ЗСУ

Нагадаємо, Норвегія та Велика Британія для підтримки України створили морську коаліцію.

Велика Британія в межах нової морської коаліції передає Україні два кораблі королівських ВМС. Це кораблі "Чернігів" та "Черкаси", названі на честь однойменних втрачених тральників під час окупації Криму у 2014 році.

Призначенням кораблів типу Sandown є пошук та знищення морських мін. Вони є на озброєнні Великої Британії, Саудівської Аравії та Естонії.

Проте Туреччина, посилаючись на конвенцію, згідно з якою протоки, які контролює вона, мають бути закритими для військових кораблів воюючих сторін, не пропустить в Чорне море два мінні тральники, які Велика Британія подарувала Україні.

А 12 квітня повідомлялось, що тральщики вже прибули в Портсмут, щоби взяти участь у спільних навчаннях "Сі Бриз-2024" разом з кораблями США, Британії та інших країн НАТО.

Також повідомлялось, що у міжнародних навчаннях Joint Warrior, що проходили у водах Великої Британії, взяли участь українські військові моряки на морських мінних тральщиках "Черкаси" та "Чернігів".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: