fbpx
Сьогодні
15:58 23 Чер 2024

Рішення для відбудови: у Миколаївській області відновили лікарню, яку війська рф пошкодили ще у 2022 році

Фото: Вікіпедія

У Миколаївській області відновили Центр первинної медико-санітарної допомоги, який постраждав від ворожих обстрілів у перший рік повномасштабного вторгнення росії в Україну.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоровʼя, пише Рубрика.

У чому проблема?

За даними МОЗ, за час повномасштабної війни росії проти України ворог пошкодив 1 619 об'єктів медзакладів та 214 – зруйнував вщент. 522 об'єкти медзакладів вдалося відновити повністю та ще 358 – відновлені частково.

У міністерстві зазначили, що Миколаївська область та м. Миколаїв були серед регіонів, що від початку війни перебували під обстрілами та авіабомбардуваннями, внаслідок чого багато об'єктів інфраструктури, в тому числі й медичної, було тут пошкоджено. Крім того, війська РФ вбивали й знущалися з мирних жителів.

"На початку вересня 2022 року внаслідок ворожих обстрілів Миколаївщини вибуховою хвилею було значно пошкоджено будівлі Центру первинної медико-санітарної допомоги №4. Уламками від боєприпасів було вибито вікна та двері будівлі, а також пошкоджені стіни, стеля й дах. Пошкоджень зазнало медичне обладнання та техніка", розповіли у відомстві.

Яке рішення?

У Миколаївській області відновили Центр первинної медико-санітарної допомоги, який постраждав від ворожих обстрілів у перший рік повномасштабного вторгнення росії в Україну.

Як це працює?

Завдяки спільним зусиллям партнерів у лікарні вдалося повністю замінити пошкоджене майно та здійснити поточний ремонт:

  • завдяки допомозі благодійної організації БФ "Лікарі без кордонів" відновили вікна та двері;
  • гуманітарна організація "Grone" надала медзакладу як гуманітарну допомогу сантехніку;
  • громадська організація "Громада Хаб" та ММ БФ "Вихід" забезпечили медичним обладнанням;
  • гуманітарна організація "Save the children" надала медичні та офісні меблі.

Крім того, завдяки благодійному гранту від проєкту UNICEF у медзакладі облаштували дві комфортні зали очікування для пацієнтів. Роботи завершились у листопаді 2023 року.

Наразі тут повністю відновили:

  • покрівлю,
  • кабінети лікарів-педіатрів, терапевтів, загальної практики – сімейної медицини,
  • пункт щеплення,
  • лабораторію тощо.

Медзаклад обслуговує мешканців міста та як і до повномасштабної війни продовжує цілодобово працювати та надавати первинну медичну допомогу. Лише за минулий рік медпослуги тут змогли отримати понад 45 тисяч пацієнтів.

Наразі, за даними МОЗ, у Миколаївській області відновили повністю 82 об'єкти медзакладів та ще 50 – відновлені частково.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: