fbpx
Сьогодні
Фото 10:30 22 Чер 2024

У Львові відкрився новий корпус школи реконструктивної хірургії Superhumans Center: у чому рішення

English version here

Фото: Superhumans

У львівському медичному центрі Superhumans офіційно відкрили комплекс Superhumans Lviv.

Про це пише Рубрика, посилаючись на МОЗ.

У чому проблема?

Під час війни багато людей втрачають кінцівки. А процедура протезування — це доволі складний і тривалий процес, який складається з багатьох етапів.

Спочатку у пацієнта мають загоїтися рани, тоді він має пройти курс реабілітації, після якого відбувається протезування. Надалі пацієнту протягом всього життя доведеться відвідувати протезиста для коригування протеза, зокрема через зміну ампутованої кінцівки, способу життя, фізичної форми тощо.

Яке рішення?

За останній рік центр Superhumans збільшився на додаткові 10 тисяч квадратних метрів медичного корпусу.

"З часу першого офіційного відкриття центру, яке відбулося 14 квітня минулого року, Superhumans збільшився на додаткових десять тисяч квадратних метрів медичного корпусу", – кажуть автори проєкту.

Нещодавно у Львові презентували нове відділення в центрі Superhumans, де возз'єднали випускників та пацієнтів центру.

Як це працює?

На події представили новий хірургічний блок із сучасними новітніми операційними й палатами.

Окрім того, провели екскурсії центром та організували 7 панельних дискусій, які стосувались ветеранів і суспільства, технологій, сім'ї, спорту, освіти та бізнесу.

Львів Superhumans

Фото: Superhumans

Участь у події взяли понад 200 ветеранів і ветеранок на протезах. Усі пацієнти отримали браслети з ініціалами, зроблені з уламків ракет.

"Хто врятує одне життя – врятує увесь світ", – виведено на символічній прикрасі.

Також з кінця лютого 2024 року в новому комплексі провели понад 70 операцій різного спрямування, зокрема реампутацій, серед яких 20 було із залученням французьких спеціалістів.

Львів Superhumans

Фото: Superhumans

До того ж там облаштували 3D-лабораторію, де за допомогою спеціального принтера можуть друкувати гільзи або куксоприймачі для протезів, а також ортези й інші моделі, які використовують під час операцій з реконструкції обличчя й кінцівок.

Львів Superhumans

Фото: Superhumans

Нагадаємо, що перша частина центру реабілітації та протезування Superhumans запрацювала на Львівщині у 2023 році.

Superhumans – сучасна клініка протезування, реабілітації та реконструктивної хірургії для військових та цивільних, що постраждали від війни в Україні. Усі послуги в клініці для пацієнтів є безкоштовними. Центр фінансується донорами та партнерами.

Перший Superhumans Center відкрили 5 місяців тому у Винниках, неподалік Львова. В найближчі роки Superhumans відкриє ще 5 центрів у різних містах України: Харків, Миколаїв, Вінниця, Рівне, Дніпро. 

Нагадаємо, що українка Maria Oz спільно із Superhumans Center розробила проєкт, який демонструє красу людей із травмами обличчя, яких вони зазнали через російську агресію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: