fbpx
Сьогодні
10:12 19 Чер 2024

В ОСУВ "Хортиця" прокоментували плани армії рф щодо Борової Харківської області: про ворога все відомо

Фото: Харківська ОВА

Російські загарбники хочуть повторити наступ на селище Борова, проте Сили оборони готові до будь-якого розвитку подій у Харківській області.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" напередодні сказав речник ОСУВ Хортиця Назар Волошин.

Як зазначив офіцер, вище керівництво України та керівництво ЗСУ вживають усіх потрібних заходів на цій ділянці фронту.

"Наразі не потрібно панікувати й підіймати в суспільстві на-гора інформацію, що "ворог наступає". Керівництву і ЗСУ, і вищому політичному керівництву відома ця інформація, вживаються відповідні заходи, про ворога все відомо…

Від нашого угруповання — Сили оборони готові до будь-якого розвитку подій, наші захисники дадуть адекватну відсіч і на тому напрямку", підкреслив Волошин.

Нагадаємо, що за даними Генштабу станом на 22.00 18 червня, на Харківському напрямку відбулося шість бойових зіткнень. Українські війська стали на заваді чотирьом атакам росіян у районі Вовчанська. Відбиття ще двох штурмових дій ворога в районах Вовчанська та Липців на той час тривали.

Нагадаємо, 18 червня ресурс DeepState повідомив, що росіяни наростили до 10 тисяч особового складу та 450 одиниць військової техніки на ділянці від Райгородки до Нововодяного, щоб повторити наступ на селище Борова.

Як повідомляли, на цей час протяжну оборонну лінію на цьому напрямку утримує 3 ОШБр, проте сили залишаються неспівмірними. Окупанти переважають кількістю, застосовують додаткові підрозділи, а також ведуть інтенсивні штурмові дії вздовж усієї смуги наступу, стверджують аналітики.

Зазначають, що росіяни розгорнули сили 20-ї армії у вигляді 3 та 144 дивізій, які представлені 236 артилерійською бригадою та 11 полками.

Як зазначали аналітики, росія хоче повторити торішню стратегію з виходом спочатку на лінію Надія-Новоєгорівка, а потім вже на Першотравневе-Чернещина.

Як писала Рубрика, 3-тя штурмова бригада підтвердила посилені атаки росіян. Вони зазначили, що росіяни наступають танковими полками, залучають велику кількість артилерії, додаткові загони з "вагнерівців" й спецпризначенців.

"Проти підрозділів бригади — 3-тя і 144-та дивізії 20-ї армії рф. Ворог наступає танковими полками, залучає значну кількість артилерії та додаткові загони з ПВК і спецпризначенців. Застосовує FPV, КАБи й хімічну зброю", — розповіли у бригаді.

Від травня бійці 3 ОШБр знищили вже близько 1068 росіян, ще майже 2292 окупанта поранені.

Загалом минулої доби, 18 червня, Сили оборони ліквідували ще понад 1100 загарбників, таким чином загальні втрати російських військ з початку повномасштабного вторгнення в живій силі склали понад 529 750 солдатів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: