fbpx
Сьогодні
Фото, відео 22:20 19 Чер 2024

У Запоріжжі розпочалося будівництво унікального навчального закладу – підземної школи-фортеці

Фото: Запорізької ОДА

У Запоріжжя розгорнулося будівництво першої в регіоні "підземної школи". Навчальний заклад стане частиною відомого "Січового колегіуму" – одного з найкращих освітніх закладів регіону.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Запорізьку ОДА.

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров розповів, що вже розпочато будівництво "підземних шкіл" на 5 локаціях в Запорізькій області.

"Наша глобальна мета, щоб 50 тисяч учнів на території регіону змогли вийти в новому навчальному році в освітній процес офлайн", – підкреслив важливість проєкту Федоров.

За його словами, увага приділяється не лише безпеці, а й дизайну майбутньої школи. Він має надихати, аби діти хотіли сюди приходити.

У Запоріжжі будують унікальну підземну школу-фортецю

Фото: Запорізької ОДА

Будівельні роботи стартували півтора тижня тому. Наразі на будівельному майданчику копають котлован.

"Доходимо до відмітки 6,5 метрів під рівнем землі. Далі зробимо підбетонку, гідроізоляцію, після цього буде заливатися нижня плита", – розповів головний інженер  ТОВ "Позитив" Максим Гайдай.

У Запоріжжі будують унікальну підземну школу-фортецю

Фото: Запорізької ОДА

Педагогічний колектив з нетерпінням чекає на нове укриття. Адже дітей у «Січовому колегіумі» майже 400, приблизно половина навчається дистанційно, оскільки в школі відсутнє сховище.

У Запоріжжі будують унікальну підземну школу-фортецю

Фото: Запорізької ОДА

Батьки ж переконані, що вихід в офлайн дозволить не тільки подолати освітні втрати, а й допомагатиме спілкуванню молоді.

Планується, що вже цього навчального року підземна школа при «Січовому колегіумі» відкриє двері для учнів. Укриття розраховано на 500 осіб. Навчання буде проводитися у 2 зміни, тому загалом освітній простір вміщуватиме понад тисячу осіб.

 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: