fbpx
Сьогодні
21:41 19 Чер 2024

76-річний волонтер із Японії відкриє нове безкоштовне кафе в Харкові

Фото: Kharkiv Regional State Administration/Вікіпедія

76-річний волонтер із Японії Фумінорі Цучіко у липні відкриє нове безоплатне кафе у Харкові. А влітку благодійник планує запустити й дитячу бібліотеку.

Про це Фумінорі Цучіко повідомив в Instagram.

"У липні відкриється нове безоплатне FuMi Caffe. До початку нового навчального року також запрацює дитяча бібліотека. Ми продовжуватимемо підтримувати Харків, Україну", – написав Фумінорі.

Заклад під назвою "Фумі-кафе" стане ще одним волонтерським проєктом Цучіко, спрямованим на підтримку місцевих.

волонтер із Японії відкриє нове безоплатне кафе

Фумінорі Цучіко, вийшовши на пенсію, вирішив подорожувати світом. Новина про війну рф проти України застала його в Польщі. Японський пенсіонер вирушив до Харкова. Під час активних бойових дій Фумінорі жив разом з харків'янами в метро. Він закуповував та роздавав продуктові набори, а також розважав дітей.

Згодом волонтер вирішив продати свій будинок в Японії та переїхати на Салтівку в Харкові. За допомогою благодійників з Японії та України він відкрив волонтерське кафе – "FuMi Caffe", де безкоштовно годує місцевих мешканців гарячими обідами. Кафе розташоване неподалік від станції метро "Героїв праці".

Фумінорі Цучіко зізнається, що йому подобається все в Харкові, особливо добрі люди. Він планує залишитися тут назавжди, щоб продовжувати допомагати харків'янам.

 

 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: