fbpx
Сьогодні
09:13 18 Чер 2024

Відсьогодні у Резерв+ став доступним QR-код, який замінить військовий квиток

Фото: Міністерство оборони

18 червня у застосунку Резерв+ запустили важливе оновлення, там з'явився QR-код: він означає, що електронний військово-обліковий документ отримав таку ж юридичну силу, як і паперовий.

Про це пише Рубрика, посилаючись на дані застосунку "Резерв+", заступницю міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерину Черногоренко у Facebook.

В оприлюдненій заяві додатку мова йде про те, що відтепер військовозобов'язані громадяни можуть не носити із собою паперовий військовий квиток.

"По відчуттях, ніби разом з командою запускаємо майбутнє. Електронний військово-обліковий документ вже доступний в Резерв+. Цифровізація невідворотна", — написала Черногоренко.

Резерв+

Фото: Скриншот

Що відомо про QR-код у Резерв+

Раніше Черногоренко повідомляла, що з 18 червня інформацію з реєстру "Оберіг" має бути прирівняно до електронного військово-облікового документа.

"18 червня QR-код буде повністю доступний у мобільному застосунку. Потрібно буде переуточнити свою інформацію з "Оберега", отримати його вже з QR-кодом і безпосередньо розраховувати на те, що це буде абсолютно рівноцінний електронний військово-обліковий документ. Більше не потрібно буде з собою носити папірці", – пояснювала вона.

В Міноборони також повідомляли, що зчитувати QR-код будуть через застосунок, жодне додаткове обладнання для цього не знадобиться.

Завдяки скануванню цього коду представники влади зможуть миттєво отримати інформацію про статус військовозобов'язаного, призовника або резервіста.

До того ж раніше Кабінет міністрів ухвалив постанову про електронний військовий документ, тож він буде визнаватися всіма органами влади, в тому числі Державною прикордонною службою. Зокрема ДПСУ був направлений лист, що можна буде без закупівлі додаткових рідерів просканувати Резерв+ і отримати дані, що цей військово-обліковий документ вірогідний, легальний і людина може перетинати кордон.

Що відомо про мобільний застосунок "Резерв+"

Нагадаємо, що Міністерство оборони для військовозобов'язаних, призовників та резервістів запустило мобільний застосунок "Резерв+", де можна буде оновити свої дані.

Платформа запрацювала з 18 травня  у день набуття чинності оновленого закону про мобілізацію, згідно з яким, всі чоловіки віком 18-60 років протягом 60 днів (до 16 липня включно) повинні оновити свої облікові дані.

"Резерв+" надає можливість оперативного оновити дані та доступ до інформації у реєстрі "Оберіг". Після оновлення даних у застосунку можна буде побачити інформацію з реєстру щодо себе.

З 18 червня у застосунку "Резерв+" також з'явився QR-код, відсканувавши який відповідні представники влади зможуть миттєво отримати інформацію про ваш статус як військовозобовʼязаного, призовника або резервіста.

Варто додати, що через мобільний застосунок Резерв+ свої дані оновили вже 1,5 млн громадян.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: