fbpx
Сьогодні
12:20 16 Чер 2024

Нардепка "Слуги народу" розкритикувала КиївПрайд і "пропаганду ЛГБТ": українці відреагували у соцмережах

Фото: Денис Булавін / hromadske

Народна депутатка від партії "Слуга народу" Юлія Яцик розкритикувала популяризацію, публічну підтримку, а також "пропаганду" та проведення масових заходів на захист ЛГБТ-спільноти. Це викликало бурхливу реакцію у користувачів соціальних мереж.

Про це пише Рубрика, посилаючись на допис у Фейсбуці народної депутатки від партії "Слуга народу" Юлії Яцик.

Парламентарка у своїх міркуваннях поставила під сумнів необхідність проведення маршів рівності, звернувши увагу на те, що одна з цілей цьогорічного маршу, за словами організаторів, вимагати захисту ЛГБТК-спільноти, яка також потерпає від російських ракет.

"Назвіть мені, які закони для життя звичайних українців утискають представників ЛГБТ? Або скажіть, невже представники ЛГБТ-спільноти постраждали від російських ракет більше, ніж наші діти, чи скалічені військові, чи безхатьки-ВПО, чи породіллі, які втратили немовлят через обстріли? 

А скільки взагалі представників ЛГБТ вступило до лав ЗСУ і боронить нашу країну в зоні бойових дій (просто цікаво)?", зауважила вона.

Яцик також заявила, що проведення заходів на підтримку ЛГБТ потребує фінансових витрат для забезпечення охорони поліцією.

"Чому заради проведення таких заходів за 2 млн грн коштів платників податків держава забезпечує їм охорону поліції? І що, на них не поширюються вимоги безпеки, адже їм під час війни дозволяється велике скупчення людей? Що це за привілеї такі?", наголошує вона.

Окрім того, депутатка заявляє, що інші вразливі групи населення, як-от діти з інвалідністю, онкохворі та переселенці з окупованих територій, потребують більшої підтримки з боку держави та світової спільноти.

Рубрика ЛГБТ+ військові

"Та вони й не потребують маршів-хизувань, мол, "дивіться, ми такі є!" – їм реальна допомога потрібна! То ж чому влада переймається правами ЛГБТ більше, ніж опікується правами тих, хто дійсно потребує допомоги й захисту з боку держави?!", наголошує парламентарка.

Нардепка вважає, що зростання популярності республіканської партії у США та консервативних партій у Європі, які культивують традиційні сімейні цінності та готові підтримувати Україну у війні проти росії, є важливим фактором, який слід враховувати.

"На мою думку, це несправедливо, неадекватно і зовсім недалекоглядно… В умовах, коли рашка, прикриваючись пустими в їх випадку гаслами про підтримку класичної сімʼї, прокладає собі дорогу до кабінетів потужних світових лідерів, які щиро розділяють ці традиційні сімейні цінності. При чому кудись "не туди" ми звернули задооооовго до…" – вважає Яцик.

Вона підкреслила, що у дописі висловила свою особисту думку.

Допис викликав активне обговорення у соцмережах як серед прихильників, так і серед критиків позиції депутатки.

Театральний режисер Євген Лавренчук порівняв логіку Яцик з ксенофобськими підходами:

"Застосуйте свою логіку до, скажімо, євреїв і побачите всю її ксенофобську сутність. "От я не маю нічого проти євреїв, але нащо їх популяризувати?" або "Я проти їх публічної підтримки". А?" – написав він.

Співзасновниця проєкту Kyiv by Locals Аліна Рудя назвала слова депутатки неприпустимими для народної обраниці.

"Яка ж ганьба. І це народна депутатка", – пише вона.

Ютубер Роман Бутурлакін зазначив, що подібні заяви суперечать курсу України на євроінтеграцію.

"З такими поглядами вам нічого робити у Верховній Раді, бо Україна йде до Європейського Союзу. Подібні заяви нівелюють нашу євроінтеграцію, позаяк там місяць прайду – це свято. І поліції стільки не треба, бо немає потреби захищати людей, яким постійно напряму погрожують", – зазначив він.

Водночас журналіст Руслан Кухарчук підтримав Яцик, назвавши її позицію "єдиною можливою з погляду здорового глузду":

"Юлія, так тримати! Це єдино можлива позиція здорового глузду. Безсумнівно, саме така позиція матиме широку підтримку серед українських виборців", – зазначив він.

Журналіст Петро Герсименко також підтримав погляди Яцик, назвавши гендерну ідеологію "неомарксистською та тоталітарною":

"Адекватна позиція. Гендерна ідеологія – це ідеологія неомарксистів. Тоталітарна за своєю суттю й антинаукова. Вона не зупиняється на "правах ЛГБТ". Їй потрібно повністю змінити суспільство. Тому вона активно просувається у школи й навіть дитсадки.

Стверджує, що біологічна стать – це застаріле поняття. Що існує безліч гендерів і можна хоч щодня обирати собі який завгодно. Що дитина має право змінити стать і обирати собі займенники. А якщо ви не сприймаєте цей абсурд, то можете бути покарані", – пише він.

Нагадаємо, що 16 червня у Києві відбувся вперше після дворічної перерви "Марш рівності": вулицями столиці з прапорами та плакатами пройшли понад пів тисячі людей.

Окрім того, у 2023 році через війну українська громадська організація "КиївПрайд" провела Марш рівності у Ліверпулі. Тоді тисячі людей зібралися в британському місті.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: