fbpx
Сьогодні
Відео 11:42 14 Чер 2024

У Шебекіно вибухнули снаряди від "Сонцепьока", ліквідовано щонайменше 3 військовослужбовців рф

Фото: wikipedia org

У четвер, 13 червня, в Шебекіно Бєлгородської області російської федерації пролунав потужний вибух. Як виявилося, там злетіли в повітря снаряди від ТОС-1 ""Сонцепьок".

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Telegram-канал ASTRA.

Так, у Шебекіно Бєлгородської області пролунав потужний вибух, після якого місцеві ЗМІ писали, що на місто могла впасти російська бомба.

Пізніше губернатор регіону написав, що "на околиці Шебекіно стався вибух, причини події встановлюються".

За його даними, ніхто не постраждав, відомо про пошкодження:

  • 10 приватних будинків,
  • одного автомобіля.

У свою чергу джерела ASTRA в екстрених службах регіону повідомили, що ввечері в передмісті Шебекіно вибухнули боєприпаси російської важкої вогнеметної системи (ВВС-1) "Сонцепьок".

"Внаслідок вибуху загинули щонайменше троє російських військовослужбовців. Причини вибуху невідомі, але, за попередніми даними, він був "мимовільним", – уточнюють у Telegram-каналі.

Довідка

"Сонцепьок" – це важка вогнеметна система (ТОС), радянська російська система озброєння, призначена для виведення з ладу легкоброньованої та автомобільної техніки, підпалу та руйнування будівель та споруд об'ємним вибухом, а також знищення живої сили противника, розташованої на відкритій місцевості та в фортифікаційних споруд. Знищення відбувається шляхом впливу на мету високої температури, осколків, ударної хвилі та надлишкового тиску, що створюється при масованому застосуванні некерованих реактивних снарядів у термобаричному та димозапальному спорядженнях.

Як підрахувала ASTRA, щонайменше 93 рази російські ВКС РФ "випадково" бомбили Бєлгородську область та окуповані території за останні 4 місяці.

Що стосується системи "Сонцепьок", то в січні повідомлялося, що ЗСУ з HIMАRS знищили російський "Сонцепьок". Крім того, українські бійці вже встигли застосувати трофейний "Сонцепьок" проти окупантів у районі Ізюму.

Нагадаємо, на ранок п'ятниці, 14 червня, втрати ворога у війні в Україні складають 1250 загарбників, загальна кількість втрат російської армії з початку вторгнення становить понад 524 060 солдатів.

Як повідомили у військовому командуванні, протягом минулої доби Сили оборони уразили:

  • вісім районів зосередження особового складу противника,
  • один засіб ППО,
  • дві артилерійські системи,
  • станцію РЕБ.

Також повідомлялось, що у низці областей росії, а також в тимчасово окупованому українському Криму, цієї ночі, 14 червня, працювали сили та засоби протиповітряної оборони через нібито масштабну атаку із застосуванням безпілотників.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: