fbpx
Сьогодні
Відео 11:38 08 Чер 2024

Уранці вперше ударні безпілотники атакували Північну Осетію, де знаходиться аеродром з МіГ-31К та Ту

Фото: Ілюстративне / Root-nation.com

8 червня вперше зафіксували атаку ударних дронів на російську Північну Осетію, де розташований аеродром, з якого злітають літаки, що атакують Україну.

Про це пише міноборони рф, РБК, глава регіону Сергій Міняйло.

За попередньою інформацією влади, БПЛА прилетіли "з українського боку". Як повідомив очільник регіону, ціллю був військовий аеродром.

Губернатор повідомив про "незначні руйнування та загоряння", а також написав, що "для безпеки громадян" вирішили скасувати всі масові заходи в Моздоцькому районі.

Своєю чергою в міноборони рф вперше відзвітували про знищення безпілотника над цією територією. Там повідомили, що вранці один безпілотний літальний апарат було знищено над територією Республіки Північна Осетія-Аланія.

У соцмережах показують кадри, як стверджують, безпілотника у місті Моздок, де знаходиться аеродром, з якого Повітряні сили ЗСУ періодично фіксують зліт російського МіГ-31К.

Губернатор регіону уточнив, що у Моздоку силами ППО було збито три безпілотні літальні апарати.

Нагадаємо, що саме з аеродрому Моздок злітають МіГ-31К та Ту, які обстрілюють Україну.

Північна Осетія розташована на значній відстані від зони бойових дій, регіон і Запоріжжя, наприклад, розділяє близько 900 км по прямій.

Атаки БпЛа по аеродромах росії

Українські оборонці та спецслужбовці вночі 19 травня атакували військовий аеродром "Кущевська" та Слов'янський нафтопереробний завод, обидва об'єкти розташовані в Краснодарському краї рф.

Це вже друга атака дронів СБУ на військовий аеродром "Кущевська" та Слов'янський НПЗ за останні три тижні. Минулого разу на аеродромі вдалося уразити кілька літаків, а на НПЗ — влучити у ректифікаційну та атмосферну колони.

Також 14 травня українські Сили оборони завдали ударів по російських військових об'єктах, у результаті яких були знищені елементи зенітно-ракетної батареї C-400 на аеродромі Бельбек, включаючи радар та пускові установки. А ще щонайменше два літаки МіГ-31БМ були знищені на землі.

Окрім того, 27 квітня в СБУ підтвердили атаку їхнього БПЛА на військовий аеродром і два НПЗ у Краснодарському краї.

Як писала Рубрика, у ніч 5 квітня безпілотники атакували військовий аеродром Морозовськ у Ростовської області російські "сили ППО" нібито знищили понад 40 цілей.

До того ж у грудні 2023 по цьому ж аеродрому було завдано удару БПЛА. Мінімум один літак отримав ушкодження.

Також серпні минулого року внаслідок атаки дронів на аеродром Сольці у Новгородській області Україна вперше змогла повністю знищити стратегічний ядерний бомбардувальник ЗС рф. Як відомо, у росії не залишилося інженерно-технічної бази для нового будівництва таких стратегічних літаків.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: