fbpx
Сьогодні
13:55 08 Чер 2024

У британській розвідці проаналізували нові заходи росії у спробі захистити Керченський міст

English version here

Фото: Reuters

Розвідка міністерства оборони Великої Британії звернула увагу на останні заходи російської федерації з метою захисту Керченського мосту від українських атак.

Про це пише Рубрика, посилаючись на огляд розвідки Міноборони Британії станом на 8 червня.

Британські аналітики проаналізували супутникові зображення та ідентифікували появу восьми барж на південній стороні Кримського мосту. Встановлення барж розпочалося 10 травня та завершилося 22 травня.

"Ці баржі були розміщені російськими силами у спробі захистити міст і судноплавний канал, скоротивши зону доступу для українських морських безпілотників", підкреслили в огляді.

Баржі Керченський міст

Фото: Телеграм /
Ministry of Defence

Зазначають, що попередні конструкції були пошкоджені штормами, що знизило їхню ефективність.

Нагадаємо, що за даними партизанського руху "АТЕШ" російські окупанти уздовж Кримського мосту розмістили старі баржі для захисту від атак українськими морськими дронами, а також посилили ППО в цьому районі.

У повідомленні вказують, що такі дії можуть свідчити про підготовку до відбиття удару по російській військовій логістиці.

"Баржа в порту Кавказ була лише підготовчим етапом. Очікуємо прожарювання. Наші агенти посилено працюють, щоб Крим став пасткою для рашистів", підкреслили партизани.

Баржі Керченський міст

Фото: Телеграм / АТЕШ

Нагадаємо, що у листопаді 2023 року у Криму шторм зніс загородження, які захищали від атак Керченський міст й бухту Севастополя. 

Спеціальні бони були встановлені для захисту моста від атак дронів біля каналу Керч-Єнікале, під Керченським мостом. Вони виглядають як загородження з шипами й мали запобігти атакам з боку України, яка "у минулому успішно виводила міст з ладу на кілька місяців". При чому окупанти легко їх знімали раніше, коли дорогою проходили кораблі.

Як повідомляли раніше, британська розвідка припускає, що українські удари по поромній переправі росіян в окупованому Криму біля Керчі серйозно ускладнили їм логістику, зокрема військового призначення.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: