fbpx
Сьогодні
14:51 05 Чер 2024

У столичному Міжнародному виставковому центрі відбудеться найбільший захід з адопції тварин: у чому рішення

Пеппі

Дні адопції тварин: у Києві 22 та 23 червня в Міжнародному виставковому центрі проведуть наймасштабніший захід в Україні, який об'єднає одразу декілька відомих притулків.

Про це пише Рубрика, посилаючись на КМДА.

У чому проблема?

За словами директора Департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА Олександра Возного, з початком повномасштабного вторгнення проблема безпритульних тварин стала особливо актуальною.

"На жаль, бачимо, що притулки для тварин у Києві та області переповнені. Значна частина собак і котів, які там перебувають, були евакуйовані із прифронтових територій.

Також зустрічаються тваринки, які опинилися в притулку, бо їхні господарі пішли воювати й немає, кому опікуватися ними. Тому сьогодні, як ніколи, актуальним є гасло "не купуй – прихисти"", – зазначив Олександр Возний.

Яке рішення?

КП "КМЛВМ" організовує наймасштабніші дні адопції тварин спільно з генеральним партнером Purina Україна та найбільшими притулками та зоозахисними організаціями Київщини: Притулок для бездомних тварин СіріусЗооПатруль UAХвостата BANDAПритулок для тварин Gostomel Shelter.

"Він стане своєрідною платформою для пошуку люблячих родин для тварин, у яких поки немає господаря. Також організатори подбали про те, щоб відвідувачі отримали максимум корисної інформації, яка знадобиться їм після появи в родині нового чотирилапого друга. Запрошуємо всіх, хто розмірковує про те, аби взяти тварину з притулку, обов'язково скористатися такою можливістю і відвідати дні адопції у МВЦ", – сказав заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Володимир Прокопів.

Як це працює?

Відвідувачі зможуть прихистити собаку, кота чи іншу тварину та дізнатися корисну інформацію про догляд за чотирилапими.

Дні адопції тварин у МВЦ — програма :

  • тренінг від лікарів КП "КМЛВМ": "Перша допомога тваринам. Базова аптечка для улюбленця";
  • воркшопи від HAU "Протидія жорстокому поводженню з тваринами" та "Правила поводження з тваринами";
  • семінар від КП "Київський міський Будинок природи" з теми: "Збереження дивовижного: екологічний погляд на прихисток екзотичних тварин";
  • лекція від кінолога "Перший місяць після притулку: адаптація тварини".

До заходу запрошують долучитися волонтерів та малі притулки для тварин. Для того, щоб взяти участь, необхідно зареєструватися до 10 червня.

Крім того, лікарі КП "КМЛВМ", спільно з благодійною організацією HAU, проведуть безкоштовні стерилізації та вакцинації від сказу тварин внутрішньо переміщених осіб, військовослужбовців та їхніх сімей, осіб з інвалідністю та пенсіонерів. Реєстрація обов'язкова (за посиланням), кількість місць обмежена.

Місце проведення днів адопції: Міжнародний виставковий центр, м. Київ, Броварський пр-т, 15 (павільйон 2А).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: