fbpx
Сьогодні
Фото 13:31 31 Тра 2024

З російського полону визволили ще 75 українців

English version here

Фото: V_Zelenskiy_official

У пʼятницю, 31 травня, Україна повернула з російського полону 75 осіб. Серед них – 71 військовослужбовець.

Про це заявив Президент України Володимир Зеленський, повідомляє Рубрика, посилаючись на його допис в Telegram.

"Увесь цей час ми ні на день не припиняли працювати, щоб повернути додому кожного й кожну з російського полону. І сьогодні маємо важливий результат: ще 75 наших людей повернулися до України", – заявив він.

З російського полону визволили ще 75 українців

Фото: V_Zelenskiy_official

За словами президента, з російського полону повернулися воїни ЗСУ та Нацгвардії, прикордонники та четверо цивільних.

"Про всіх пам'ятаємо. Докладаємо максимум зусиль, щоб знайти кожного й кожну. Дякую команді, яка працює над обмінами", – зазначив він.

З російського полону визволили ще 75 українців

Фото: V_Zelenskiy_official

Своєю чергою омбудсмен Дмитро Лубінець заявив, що працівники Офісу перебувають на місці здійснення обміну для того, аби проконтролювати дотримання прав людини, відповідно до міжнародного гуманітарного права та Женевських конвенцій.

"Захисників і Захисниць, які вже сьогодні за довгий час почули голоси своїх рідних, переповнювали емоції. Не менш емоційно на дзвінки реагували і родини, адже дехто з них не чув голоси рідних від початку російського вторгнення на нашу землю", – додав він.

При цьому Лубінець подякував за плідну роботу Координаційному штабу з питань поводження з військовополоненими та Об'єднаному центру з координації пошуку та звільнення військовополонених, незаконно позбавлених волі осіб внаслідок агресії проти України при СБУ за спільну роботу.

З російського полону визволили ще 75 українців

Фото: V_Zelenskiy_official

З російського полону визволили ще 75 українців

Фото: V_Zelenskiy_official

Як раніше повідомляла Рубрика, 31 травня, в Україну за результатами репатріаційних заходів повернули тіла 212 полеглих оборонців.

Обмін полоненими

Зазначимо, Україна та Росія з початку повномасштабної війни провели низку обмінів військовополоненими. З серпня 2023 року москва заморозила обмін полоненими з Україною.

Проте 3 січня між Україною та Росією пройшов найбільший обмін полоненими з початку повномасштабного вторгнення. Україні вдалося повернути додому 230 захисників.

24 січня Україна та Росія мали провести 50-й обмін полоненими, але його було зірвано через падіння літака Іл-76 під Бєлгородом.

Росіяни заявили, що на борту літака нібито були десятки українських полонених. Але Україна не підтверджує це.

За даними ГУР Міноборони, зірваний обмін мав бути одним із найбільших за час війни.

А 8 лютого, до України повернулися із російського полону ще 100 захисників, серед тих, хто їде додому –  прикордонники, нацгвардійці та військові Збройних сил України.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: