fbpx
Сьогодні
11:18 28 Тра 2024

Нідерланди прагнуть якнайшвидше зібрати для України систему Patriot

English version here

Фото: Сергій Михальчук

Нідерланди планують у короткий термін зібрати зенітно-ракетний комплекс Patriot та передати його Україні, а також закликають долучитися й інші країни, які мають на озброєнні саме таку систему протиповітряної оборони.

Про це повідомило Міністерство оборони Нідерландів, пише Рубрика.

Міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен підтримала завдання ударів по території рф західною зброєю.

"Цілком очевидно, що вони повинні завдавати ударів і всередині Росії. Тому, з мого погляду, це не повинно бути предметом дискусій, і я сподіваюся, що країни, які мають іншу позицію, змінять її", – наголосила вона.

Оллонгрен додала, що з такими обмеженнями Україна змушена "боротися із зав'язаною за спиною однією рукою". 

Також Нідерланди пропонують партнерам зібрати систему Patriot із наявних компонентів і передати Україні.

Також в нідерландському уряді наголошують, що усвідомлюють дефіцитність систем Patriot, та водночас переконані, що "Україна також бореться за Європу і її військова спроможність, виробництво енергії та життєво важлива інфраструктура зазнають щоденних нападів".

"Промислові постачальники зобов'язалися прискорити виробництво та доставку запасних компонентів. Ми на це розраховуємо", — додала міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонґрен.

Як зазначають, Нідерланди надають основні компоненти з власних запасів. Водночас Амстердам також визначив, які країни потенційно можуть також надати частини та боєприпаси зі своїх запасів.

Оллонґрен закликає ці країни долучитися до проєкту.

"Ми ведемо переговори з країнами про збірку системи Patriot, а також про підготовку українських екіпажів.

Якщо інші потенційні країни-партнери зможуть постачати частини та боєприпаси, ми зможемо надати Україні принаймні одну повну систему в короткостроковій перспективі", — наголосила вона.

Що відомо про передачу країнами-партнерами засобів ППО для України

Водночас міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що на сьогодні Україна веде перемовини про передачу чотирьох батарей Patriot.

Варто додати, що в Україні німецький оборонний концерн Rheinmetall планує відкрити  підприємство, що спеціалізуватиметься на системах протиповітряної оборони.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: