fbpx
Сьогодні
20:46 28 Тра 2024

29 травня в Україні не прогнозують відключень електроенергії

Енергетики не прогнозують відключень електроенергії для побутових та промислових споживачів на 29 травня.

Про це повідомило «Укренерго», пише Рубрика.

Водночас компанія пообіцяла додатково повідомити про зміни ситуації в енергосистемі та про можливість застосування обмежень.

Зазначимо, що ліміти споживання для областей не прогнозувалися і на сьогодні, 28 травня. Це завдяки виходу з ремонту енергоблока на одній з АЕС, пояснювала енергокомпанія.

Водночас весняно-літня ремонтна кампанія на атомних електростанціях для забезпечення стабільної роботи під час опалювального періоду триває. Це може час від часу спричиняти нестачу електроенергії в енергосистемі.

відключення світла

Ситуація з постачанням електроенергії в Україні

Відключення електроенергії здійснюються внаслідок агресивних атак росії на енергетичну інфраструктуру України протягом останніх місяців.

Внаслідок цих атак ворог завдав значної шкоди українській теплоенергетиці, пошкоджено низку теплових електростанцій та теплоелектроцентралей.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль закликав громадян України ощадливо використовувати електроенергію. Він зазначив, що це має стати новою звичкою та новою нормою для всіх.

Зазначимо, що побутова енергоефективність означає, що людина використовує менше енергії для потреб, але не обмежує їх.

Крім того, Міністерству енергетики та «Укренерго» надано доручення розробити проєкт відповідної урядової постанови щодо справедливих графіків вимкнень споживачів.

Заступник міського голови, секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко повідомив, що у столиці на правому і лівому берегах будуть розміщені шість міні-ТЕЦ.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: