fbpx
Сьогодні
Фоторепортаж 16:19 26 Тра 2024

З нагоди Дня Києва відбувся 31-й "Пробіг під каштанами"

26 травня під незмінним гаслом #БіжуЗарадиМаленькихСердець відбувся 31-й "Пробіг під каштанами" за підтримки Департаменту молоді та спорту Київської міської державної адміністрації.

Про це пише Рубрика.

Яке рішення?

26 травня під незмінним гасло #БіжуЗарадиМаленькихСердець відбувся 31-й "Пробіг під каштанами".

Першочергова мета 31-го "Пробігу під каштанами" зібрати кошти для незмінного понад 20 років реципієнта — Центру дитячої кардіології та кардіохірургії Міністерства охорони здоров'я України, на придбання електрохірургічної системи ARC 350 — обладнання для моно- та біполярного різання та коагуляції, яке дозволяє безпечно проводити операції в найменших пацієнтів з перших годин їхнього життя.

Біг під каштанами

Уже другий рік поспіль "Пробіг під каштанами" в партнерстві з благодійним фондом "Smart Medical Aid" долучився до допомоги Збройним силам України. Зібрані кошти будуть направлені на придбання медичного обладнання для порятунку наших захисників, які віддано боронять нашу державу.

Ще одним реципієнтом 31-го "Пробігу під каштанами" стала БО "БФ Незламні" — національний реабілітаційний центр, де дорослі та діти, які постраждали від війни, отримують комплексну кваліфіковану медичну допомогу. Частина зібраних коштів буде спрямована на допомогу військовим, які перебувають на лікуванні в цьому центрі.

Як це працює?

31-й "Пробіг під каштанами" об'єднав понад 7 000 небайдужих учасників, які в День Києва вийшли на старт заради порятунку маленьких українських сердець.

Як і минулого року в умовах воєнного стану учасники не збиралися на єдиній локації, а виходили на прогулянку чи пробіжку в будь-якому безпечному місці по всьому світу, щоб подолати традиційні 5 кілометрів.

Учасники вийшли на старт у понад 40 містах та селищах України, зокрема й  у Києві.

Офіційний старт за сприяння та організації місцевої громади провели в місті Лубни. Учасники доєдналися до запальної ранкової руханки, а після подолання 5-кілометрової дистанції були нагороджені подарунками від спонсорів, котрих залучила місцева громада.

За традицією під каштанами в столиці пробіглася команда амбасадорів, у складі якої були:

  • Андрій Максименко — медичний директор Центру дитячої кардіології і кардіохірургії МОЗ України.
  • Володимир Жовнір — генеральний директор ОХМАТДИТ.
  • Гаель ВЕСЬЄРАйого Високоповажність Надзвичайний і Повноважний Посол Французької Республіки в Україні.
  • Юлія Хан – директорка Департаменту молоді та спорту КМДА.
  • Андрій Джеджула — український актор театру і кіно, теле- та радіоведучий, шоумен, волонтер, та голова Благодійної Організації.
  • Юлія Ніколаєва, Юрій Мороз, Олександра Варова — Укргазвидобування, представники найчисельнішої команди (800 учасників).
  • Ольга Науменко — Райффайзен Банк.
  • Андрій Сліпух – директор з впровадження системи Helsi.
  • Ярослав Філімонова – директор компанії Kvertus.

Із кожним роком географія "Пробігу під каштанами" стає все ширшою. До проєкту долучаються з багатьох куточків світу і з майже всіх континентів. Цього року з Україною в серці вийшли на старт учасники з Німеччини, Польщі, Литви, Австралії, Великобританії, Канади, Італії, Португалії, Іспанії, Нідерландів, США, Ірландії, Бельгії, Кіпрі та Кюрасао.

Також у межах 31-го "Пробігу під каштанами" за підтримки Посольств України відбулися офлайн-старти в місті Діжон (Франція), Відні (Австрії) та Празі (Чехія).

У заході також взяли участь наші захисники:

  • Північне Київське територіальне управління Національної гвардії України,
  • 4-та бригада оперативного призначення імені Героя України сержанта Сергія Михальчука бригада "Рубіж",
  • перша Президентська бригада оперативного призначення імені Гетьмана Петра Дорошенка бригада "Буревій",
  • 27-ма Печерська бригада, 25-та бригада охорони громадського порядку імені князя Аскольда,
  • 25-й полк Національної гвардії України,
  • Державна служба надзвичайних ситуацій.

Біг під каштанами

Вкотре продемонстрували свою корпоративну соціальну відповідальність, стійкість та згуртованість український бізнес, некомерційні, благодійні й релігійні організації та державні структури.

Усього долучилося до 31-го "Пробігу під каштанами" понад 120  команд. Найбільшою командою у складі 800 осіб уже традиційно стала"Команда Небайдужих" компанії "Укргазвидобування".

Реєстрація на 31-ий "Пробіг під каштанами" ще триває. Всі охочі можуть здійснити свій благодійний внесок до кінця травня.

Результати цьогорічного заходу будуть оголошені 1 червня 2024 року у Міжнародний день захисту дітей під час прес-конференції в Центрі дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України за адресою Київ, вул. Чорновола, 28/1.

Рубрика:
Київ Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: