fbpx
Сьогодні
Фото 17:59 26 Тра 2024

Безоплатна психосоціальна допомога: в Житомирі відкрили Центр життєстійкості

English version here

Фото: Благодійний фонд BGV

У Житомирі відкрили Центр життєстійкості створеного Благодійним фондом BGV у партнерстві з Міністерством соціальної політики України. Тут безоплатно надаватимуть психосоціальну допомогу кожному жителю громади.

Про це інформує Рубрика з посиланням на Благодійний фонд BGV.

У чому проблема?

"Під час війни 52% українців потребують психосоціальної підтримки", — розповіла директорка Фонду BGV Поліна Алдошина.

Яке рішення?

15 травня 2024 року відбулося офіційне відкриття Центру життєстійкості для жителів Житомирської громади, створеного Благодійним фондом BGV у партнерстві з Міністерством соціальної політики України.

Фото: Благодійний фонд BGV

Це безбар'єрний простір, де кожен житель громади, незалежно від соціального статусу, статі та віку, може безоплатно отримати фахову допомогу та підтримку. Наприклад:

  • впоратися із тривожними думками й станами,
  • скласти резюме та підготуватися до співбесіди,
  • пережити втрату,
  • знайти ресурси і заняття для емоційного та фізичного відновлення.

Фото: Благодійний фонд BGV

Як це працює?

"Наш фонд вирішив реалізувати проєкт Центру життєстійкості. Кошти на реновацію закладу, загальна площа якого — 137 кв. м, надала родина засновника Фонду BGV – Геннадія Буткевича. Ми зробили капітальний ремонт, повністю оновили і переобладнали приміщення. Облаштували інклюзивний простір, включно із санвузлом, аби люди з інвалідністю, зокрема й ті, які пересуваються на колісних кріслах, мали безбар'єрний доступ та безперешкодно пересувалися закладом. У нас також є окрема зона і для дітей із настільними іграми та книгами, аби вони не нудьгували, поки батьки розмовляють із фахівцями. До кінця року ми плануємо надати допомогу 3 900 осіб", — зазначила Поліна Алдошина.

Фото: Благодійний фонд BGV

У закладі працюють дипломовані досвідчені психологи та соціальні працівники, які мають потрібні професійні навички. Під час першої консультації працівники проводять опитування, аби визначити першочергові потреби людини, що звернулася за допомогою. Після чого, за його результатами складають індивідуальний план підтримки.

Фото: Благодійний фонд BGV

Які послуги надає Центр життєстійкості?

  • Консультування — зокрема і кризове
  • Первинну психологічну підтримку
  •  Допомогу в адаптації до кризових ситуацій
  •  Пролонговану підтримку ментального здоров'я
  •  Роботу з втратою
  •  Допомогу ВПО у вибудові міжособистісних зв'язків
  • Розвиток батьківських компетентностей і зміцнення родинних зв'язків
  •  Групові майстер-класи
  •  Інформування щодо соцпитань та підтримка в отриманні соцпослуг
  •  Координацію волонтерських активностей

Фото: Благодійний фонд BGV

Фото: Благодійний фонд BGV

Звернутися за підтримкою до Центру життєстійкості в Житомирі ви можете за телефоном, або написавши на електронну пошту чи у месенджери сторінок у соцмережах:

Адреса: Польовий майдан, 8, Житомир, Житомирська область, 10002. Зверніть увагу: вхід у центр із внутрішнього боку будівлі (від скверу "Космонавт").

Фото: Благодійний фонд BGV

Довідка

Проєкт життєстійкість, що реалізується Міністерством соціальної політики і є складовою Всеукраїнської програми ментального здоров'я "Ти як?" Першої леді Олени Зеленської, передбачає створення у громадах Центрів життєстійкості, де люди зможуть отримати професійну допомогу, знайти опору та навчитися справлятися зі стресами і життєвими труднощами.

Благодійний фонд BGV був створений представниками українського бізнесу в березні 2022 року для організації допомоги Україні під час війни та відбудови країни після перемоги. Сьогодні фонд має три основні напрями роботи: продуктове та непродовольче гуманітарне забезпечення населення, дитячі та освітні благодійні ініціативи, а також підтримка захисників України. Від початку існування фонд робить ставку на благодійне партнерство та екосистемність гуманітарних ініціатив, залучаючи до проєктів компанії, організації та фонди зі всього світу.

Відтак партнери фонду — це бізнес та громадський сектор із США, Сполученого королівства, Німеччини, Швейцарії, Італії, Чехії, Австрії, Польщі, Румунії, Естонії. Загалом за два роки роботи Фонду BGV вдалося залучити 920 мільйонів гривень допомоги для України — як товарної, так і фінансової підтримки.

Нагадаємо, у Житомирі 12 січня цього року Фонд BGV відкрив безпечний простір "Світи" для надання фахової психологічної допомоги молоді. На даний час  в центрі вже отримують психосоціальну допомогу 18 підлітків.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: