fbpx
Сьогодні
16:19 25 Тра 2024

Зеленський ввів у дію рішення РНБО щодо санкцій проти низки російських ЗМІ

Фото: president gov ua

Президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони України щодо санкції проти низки російських медіа.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на відповідний указ №340/2024 опублікований на сайті глави держави.

Зеленський ввів у дію рішення РНБО щодо санкції проти 68 юридичних і двох фізичних осіб. Йдеться, зокрема, про низку російських медіа та компаній, у тому числі із тимчасово окупованого Криму.

Санкції застосовані проти, зокрема телекомпаній:

  • "НТВ Плюс",
  • "Перший канал. Всесвітня мережа",
  • "Звезда",
  • "ТНТ Телесеть",
  • "Петербург",
  • "Рен ТВ",
  • ТРК "Крим",
  • а також газет "Известия", "Московский комсомолец".

Зауважимо, що 73 із 86 юридичних осіб, проти яких введені санкції, зареєстровані на підконтрольній уряду території Україні, ще два – у тимчасово захопленому Маріуполі Донецької області, три – в окупованому Севастополі.

Місце знаходженням решти юридичних осіб є рф та Китай.

До того ж санкції терміном три роки запроваджені проти Вадіма Альперіна, Александра Єріміцюца, Юрія Кушніра, Ореста Адамчо, Віктора Шермана й Андрія Попова.

Нагадаємо, у грудні минулого року Зеленський увів у дію рішення РНБО про застосування та внесення змін до персональних санкцій проти 185 фізичних осіб і 181 компанії.

169 зі 181 юридичної особи, проти якої введені санкції, зареєстровані у російській федерації, решта – у тимчасово окупованому Криму, Ірані, Китаї, Узбекистані, Казахстані та інших країнах.

Крім того, на початку квітня поточного року Зеленський увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України про застосування персональних санкцій проти 86 юридичних осіб, а також сімох фізичних, серед яких – громадяни іноземних держав.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: