fbpx
Сьогодні
17:00 25 Тра 2024

Малюська: Україна звільнила 350 ув'язнених для участі у війні, на черзі – 4300 заявок

Міністр юстиції України Денис Малюська заявив, що Україна вже звільнила 350 ув'язнених згідно із законом про мобілізацію засуджених.

Про це міністр заявив в інтерв'ю The New York Times, цитує Рубрика.

Також, за його словами, суди вже розглядають більшість із 4 300 заяв щодо мобілізації, поданих засудженими на цей час. Міністр додав, що близько 20 тисяч ув'язнених, включно з особами, які перебувають у СІЗО, можуть приєднатися до лав Сил оборони.

Крім того, Малюська уточнив, що особа, засуджена за одноразове вбивство, може бути звільнена, якщо злочин не було вчинено з обтяжуючими обставинами, такими як сексуальне насильство.

Також міністр не виключив, що багато ув'язнених ще не визначилися і хочуть спочатку побачити, що буде з першою хвилею в'язнів, які приєднаються до української армії.

За словами, міністра, «вони хочуть знати, яка якість підготовки, чи задоволені колишні в'язні, що служитимуть, та чи належним чином до них ставляться».

«Це буде ключовим», – сказав він.

Що відомо про залучення засуджених до захисту України від російської агресії

Нагадаємо, 8 травня Верховна Рада остаточно ухвалила законопроєкт №11079-1 про мобілізацію засуджених. У парламенті також пояснили, які засуджені та ув'язнені підлягають мобілізації, а які – ні.

Зазначають, що не будуть мобілізовані засуджені за:

  • умисне вбивство,
  • зґвалтування,
  • сексуальне насильство,
  • за злочини проти основ національної безпеки.

Також корупціонерам не дозволять замінити покарання на можливість воювати.

Крім того, міністр юстиції Денис Малюська повідомив, що законом пропонуватиметься внести зміни до законодавства, надавши засудженим право на умовно-дострокове звільнення від відбування покарання у місцях позбавлення волі за умови, якщо вони служитимуть у лавах Збройних сил за контрактом.

За даними пенітенціарної статистики Ради Європи, станом на січень 2020 року, кількість ув'язнених в Україні складала 52 609 людей.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: