fbpx
Сьогодні
19:19 23 Тра 2024

Унаслідок бойових дій загинув грузинський доброволець, футболіст "Колосу" Горнакашвілі

Фото: З соцмереж

Через бойові дії на фронті загинув доброволець, громадянин Грузії Серго Горнакашвілі.

Про це пишуть "Грузия Online", Facebook ФК "Колос".

Як повідомляють, на Харківському напрямку загинув Серго Горнакашвілі, який був родом із села Омало Ахметського муніципалітету.

Горнакашвілі Серго грузинський доброволець

Фото: Фейсбук / Євгеній Юхта

У футбольному клубі також розповіли, що грузинський доброволець виступав за український футбольний клуб "Колос", що з Великої Димерки Київської області.

Окрім того, в українському добровольчому підрозділі "Чорний орел" 7 травня повідомили про загибель двох своїх бійців із Грузії – Давида Гогадзе і Бесо Ломідзе.

Як відомо, багато грузинських добровольців воюють в Україні з перших днів повномасштабного російського вторгнення. За непідтвердженою інформацією, яку наводить "Эхо Кавказа", їхня кількість сягає 1500.

На боці України грузинські бійці воюють, зокрема, у складі чотирьох підрозділів:

  • "Грузинський легіон",
  • "Кавказький легіон",
  • "Тбілісі",
  • "Чорний орел".

З початку повномасштабного російського вторгнення відомо про загибель понад 60 грузинських бійців.

Що відомо про іноземців, які воюють за Україну

Нагадаємо, у Силах оборони України вже воюють іноземні громадяни, але не як представники збройних сил своїх країн, а як добровольці.

Ще на початку повномасштабного вторгнення президент України Володимир Зеленський закликав  громадян іноземних держав, які є друзями України, долучатися до сил тероборони.

"Усі, хто хоче приєднатися до захисту безпеки у Європі та світі, можуть приїхати й стати пліч-о-пліч з українцями проти загарбників XXI століття", наголосив він.

З них сформували окремий підрозділ — Інтернаціональний легіон територіальної оборони України. Вже у березні 2022 року в Міноборони повідомляли, що в Інтернаціональному легіоні є представники 55 країн.

Окрім того, в Україні запустили сайт, який містить всю необхідну інформацію для громадян іноземних держав, що хочуть приєднатися до Інтернаціонального легіону оборони України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: